Ευκολη Σκορδαλιά με καρύδια | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ευκολη Σκορδαλιά με καρύδια

Δοκιμάστε μία εύκολη συνταγή με καρύδια
Είναι ένα έδεσμα γνήσια ελληνικό, που δεν χορταίνουμε να απολαμβάνουμε κάθε 25η Μαρτίου, παρά το γεγονός ότι μας προκαλεί κακοσμία.
Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να φτιάξετε σκορδαλιά με καρύδια, μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής....

Υλικά:
1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα
2 φέτες ψωμιού, χωρίς την κόρα
5-6 σκελίδες σκόρδο, χωρίς το πράσινο φύτρο
2-3 κουταλιά της σούπας ξίδι και 1-2 κουταλιά της σούπας λεμόνι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο με απαλή γεύση
1 κουταλάκι της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα σκόρδα, την καρυδόψιχα, το ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο και ανάλογο αλατοπίπερο. Προσθέτουμε λίγο - λίγο το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το χτύπημα και ενδιαμέσως προσθέτουμε το ξύδι κουταλιά - κουταλιά και όσο λεμόνι θέλουμε, δοκιμάζοντας συχνά τη γεύση. Σταματάμε μόλις γίνει το μείγμα μία λεία κρέμα.
Αν θέλουμε πιο παραδοσιακή την υφή κάνουμε τη διαδικασία σε ξύλινο γουδί ή, αφού πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ τα σκόρδα με το ψωμί και το καρύδι, μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά - σιγά εναλλάξ με το ξύδι και το λεμόνι, χτυπώντας με πιρούνι να ενωθούν τα υλικά.


Σου άρεσε;

Σχολίασε