ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ Κροκέτες μπακαλιάρου με παντζαροσαλάτα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ Κροκέτες μπακαλιάρου με παντζαροσαλάτα


Κροκέτες μπακαλιάρου με παντζαροσαλάταΟ μπακαλιάρος είναι το παραδοσιακό έδεσμα της 25ης Μαρτίου. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα τετριμμένα και να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, δεν έχετε παρά να φτιάξετε πεντανόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου, συνοδευόμενες από παντζαροσαλάτα αντί για σκορδαλιά....

Πάρτε μολύβι και χαρτί και κρατήστε σημειώσεις για ένα εναλλακτικό νηστίσιμο τραπέζι.
Υλικά:
Για τις κροκέτες:
- 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου, ξαλμυρισμένο
- 2 κρεμμύδια, τριμμένα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 330 ml μπύρα
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 αβγό
Εκτέλεση: Αφαιρούμε  τυχόν δέρμα και κόκκαλα από το φιλέτο και κόβουμε σε κομμάτια. Με τα δάχτυλά μαδάμε τον μπακαλιάρο και τον τοποθετούμε  σε ένα μπολ. 
Προσθέτουμε το αβγό, ελαφρά χτυπημένο και τη μπύρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας παράλληλα με μία κουτάλα, μέχρι να σχηματιστεί ένα δεμένο μείγμα. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο. Όταν κάψει, ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα και από τις δύο μεριές και τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. 
Για την παντζαροσαλάτα:
- 4 παντζάρια
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τα παντζάρια και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
Όταν βγουν από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε την πέτσα τους. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με την κάπαρη και το μαϊντανό, λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.


Σου άρεσε;

Σχολίασε