Καρμπονάρα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Καρμπονάρα

ΚαρμπονάραΚαρμπονάρα: ίσως ο πιο απολαυστικός τρόπος να τρώμε το σπαγγέτι! 

Το φαί του φτωχού καρμπονάρου, δηλαδή του εργάτη στα ανθρακωρυχεία υπήρξε στην Ιταλία η καρμποναρα. 

Σήμερα απολαμβάνουμε μια παραλλαγή της. 

Συστατικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 6 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 αυγά
  • 140 ml κρέμα γάλακτος
  • Παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Βράσε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
  • 2
    Αφού κρυώσουν καλά για 15 λεπτά, ρίξε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε το ψιλοκομμένο μπέικον.
  • 3
    Ρίξε τις σκελίδες του σκόρδου και λιώστες μέσα στο τηγάνι. Συνέχισε μέχρι να γίνει το μπέικον αρκετά τραγανό.
  • 4
    Βάλε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά.
  • 5
    Αφού χτυπήσεις τα αυγά σε ένα πιάτο πρόσθεσε τα σιγά σιγά στο ζεστό τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • 6
    Στο τέλος πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε τα μακαρόνια καλά.
  • 7
    Σέρβιρε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.


  • Σου άρεσε;

    Σχολίασε

    :ambivalent:
    :angry:
    :confused:
    :content:
    :cool:
    :crazy:
    :cry:
    :embarrassed:
    :footinmouth:
    :frown:
    :gasp:
    :grin:
    :heart:
    :hearteyes:
    :innocent:
    :kiss:
    :laughing:
    :minifrown:
    :minismile:
    :moneymouth:
    :naughty:
    :nerd:
    :notamused:
    :sarcastic:
    :sealed:
    :sick:
    :slant:
    :smile:
    :thumbsdown:
    :thumbsup:
    :wink:
    :yuck:
    :yum: