Παύλος: Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς γίνεται σήμερα 48 χρονών | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Παύλος: Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς γίνεται σήμερα 48 χρονών

Παύλος: Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς γίνεται σήμερα 48 χρονώνΜια φορά κι έναν καιρό, είχε και η Ελλάδα το δικό της royal baby. 
Μπορεί βέβαια να μην γεννήθηκε σε τόσο πανηγυρική ατμόσφαιρα όπως τα παιδιά του Γουίλιαμ και της Κέιτ, μιας και αλλιώς είναι η Ελλάδα κι αλλιώς η Αγγλία.
Ωστόσο, η γέννηση στις 20 Μαΐου 1967 του πρίγκιπα Παύλου, του 2ου παιδιού του βασιλιά Κωνσταντίνου και της βασίλισσας Άννας Μαρίας, μια εβδομάδα μετά την κήρυξη της στρατιωτικής δικτατορίας στην χώρα, έδωσε τηνΕΥΚΑΙΡΙΑ στον κόσμο να «ξεφύγει» για λίγο από τον αιφνιδιασμό της Χούντας...

Η  γέννηση του διαδόχου του Ελληνικού Θρόνου αναγγέλθηκε στην Αθήνα με 101 κανονιοβολισμούς από τα πυροβολεία του Λυκαβηττού και της Ναυτικής Διοίκησης στον Πειραιά και με κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών σε όλη την επικράτεια.
163147966-600x400
Όπως γράφει το royalchronicles.gr, ο  Παύλος βαπτίστηκε την 29η Ιουνίου 1967, ανήμερα της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στη Μητρόπολη Αθηνών και έλαβε το όνομα του παππού του, Παύλου, πατέρα του Κωνσταντίνου. 
Ανάδοχοι του ήταν η βασιλομήτωρ Φρειδερίκη, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα Ελληνικά Σώματα Ασφαλείας, αντιπροσωπεία των οποίων συμμετείχαν στο μυστήριο.
Ο Παύλος ωστόσο δεν θα προλάβει να χαρεί την χώρα στην οποία γεννήθηκε και να διαδραματίσει τον ρόλο για τον οποίο προοριζόταν, να γίνει δηλαδή βασιλιάς. 
Όντας επτά μηνών και μετά την απόπειρα του Κωνσταντίνου να ανατρέψει την χούντα των συνταγματαρχών, η οικογένειά του αναγκάστηκε να εγκατασταθεί στη Ρώμη μέχρι το 1974, όταν η βασιλική οικογένεια εγκαθίσταται στο Λονδίνο.
1
Who is who
Ο Παύλος φοίτησε στο Ελληνικό Κολέγιο του Λονδίνου, το οποίο ίδρυσαν οι γονείς του, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια φοίτησε στο United World College στις Η.Π.Α. από όπου και αποφοίτησε το 1986.
Ο πρίγκιπας Παύλος παρακολούθησε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Georgetown, School of Foreign Service στην Ουάσιγκτον, από όπου αποφοίτησε το 1993 με Δίπλωμα Bachelor στις Διεθνείς Σχέσεις, στο Δίκαιο και τη Διοίκηση. 
Συμφοιτητής και συγκάτοικος του πρίγκιπα Παύλου στο πανεπιστήμιο ήταν ο ξάδελφος του βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας. Από το ίδιο πανεπιστήμιο το 1995 έλαβε δίπλωμα Masters στις Διεθνείς Σχέσεις και τα Οικονομικά. Το 1994 κατά την διάρκεια τετράμηνων θερινών διακοπών, εργάστηκε στο Χονγκ Κονγκ στην ναυτιλιακή εταιρεία Pasific Basin, η οποία ήταν σε διαδικασία IPO.
145268979
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Ανθυπολοχαγός του Βρετανικού Στρατού. Ολοκλήρωσε την στρατιωτική του εκπαίδευση στην Βρετανική Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία, στο Σάντχερστ, όπου του δόθηκε η θέση του Commandant’s Stick Orderly.
pavlos-uniform
Έπειτα από την αποφοίτησή του από το Σάντχερστ, του ανατέθηκε τριετής υπηρεσία στους Royal Scots Dragoon Guards, ένα σύνταγμα ιππικού, το οποίο εδρεύει στην Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία και διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Καναδά και την Ιορδανία. Παρέμεινε στην υπηρεσία του Βρετανικού Στρατού για δέκα έτη.
7dc97a732da1550bc6a8edd5735a3934-600x900
Από το 1995 μέχρι το 1997, εργάστηκε στην εταιρεία ναύλωσης πλοίων Charles R. Weber Company Inc στο τμήμα Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ. Το 1997 συνιδρύει την Griphon Asset Management, μία εναλλακτική εταιρεία επενδύσεων fund-of-funds. Το 1998, συνιδρύει την IvoryCAPITALGroup LLC, μια επενδυτική εταιρεία όπου στόχο έχει την διαχείριση ιδιωτικών επενδύσεων. 
Το 2002 συν-ιδρύει την Ortelius Capital Partners LLC μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που ειδικεύεται στην επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου. Συνεχίζει την συνεργασία αυτή, έχοντας δημιουργήσει μία βάση ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων και μια ενεργή επενδυτική δομή.
Ο πρίγκιπας Παύλος παντρεύτηκε την 1η Ιουλίου 1995 την Μαρί-Σαντάλ Μίλερ. Η τελετή του γάμου πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο και τελέστηκε χοροστατούντων των: Πατριάρχη Ιεροσολύμων κυρού Διόδωρου Α′, Πατριάρχη Αντιοχείας κυρού Ιγνάτιου, Αρχιεπισκόπου Μεγάλης Βρετανίας και Θυάτειρων κ.κ. Γρηγόριου και του Σεβ. Μητροπολίτη Γερ. Νικομηδείας, υπέρτιμου και έξαρχου πάσης Βιθυνίας, κ. Ιωακείμ (ως εκπρόσωπου του Οικουμενικού Πατριάρχου). 
Στο γάμο παρευρέθηκε η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας, της Δανίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Ιορδανίας, του Λουξεμβούργου, της Σερβίας, καθώς και πλήθος κόσμου από την Ελλάδα.
2
Ο Παύλος και η Μαρί-Σαντάλ έχουν πέντε παιδιά: την Μαρία-Ολυμπία (Νέα Υόρκη 1996), τον Κωνσταντίνο-Αλέξιο (Νέα Υόρκη 1998), τον Αχιλλέα-Ανδρέα (Νέα Υόρκη 1999), τον Οδυσσέα-Κίμωνα (Λονδίνο 2004) και τον Αριστείδη-Σταύρο (Λος Άντζελες 2008). Η οικογένεια διαμένει μόνιμα στο Λονδίνο.
tumblr_lzal3fustx1qg2128o1_1280-600x800





Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: