Μήπως τον παρεξήγησες; Συμπεριφορές του αγαπημένου σου που σε κάνουν να τον κατηγορείς άδικα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Μήπως τον παρεξήγησες; Συμπεριφορές του αγαπημένου σου που σε κάνουν να τον κατηγορείς άδικα

Μήπως τον παρεξήγησες; Συμπεριφορές του αγαπημένου σου που σε κάνουν να τον κατηγορείς άδικα   Οι άντρες έχουν διαφορετικό τρόπο αντίληψης της ζωής σε σχέση με τις γυναίκες. Αυτή τη διαπίστωση την ξέρουμε όλες μας. 
Παρόλα αυτά εμείς, οι γυναίκες παρεξηγούμε πολλές συμπεριφορές των αγαπημένων μας. Μήπως να μην είμαστε τόσο καχύποπτες απέναντί τους;
Οι γυναίκες παρεξηγούν την απάντηση «δεν ξέρω»
Όταν μια γυναίκα λέει «δεν ξέρω» τις περισσότερες φορές εννοεί με αυτό ένα καμουφλαρισμένο «όχι». Το «δεν ξέρω» των ανδρών δε σημαίνει «όχι» Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν ένας άνδρας δηλώνει την άγνοιά του για κάτι, απλά δεν ξέρει τι να απαντήσει ή έστω βαριέται να το κάνει.
 Μα γιατί δεν ενθουσιάζεται;
Οι γυναίκες ενθουσιαζόμαστε με το παραμικρό και πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με τον σύντροφό μας. Εσύ δηλώνεις με κάθε τρόπο πόσο ενθουσιασμένη είσαι που θα είστε μαζί ένα ολόκληρο διήμερο, που θα κοιμηθείτε μαζί για πρώτη φορά,  που θα συγκατοικήσετε, που θα τον παντρευτείς. Η αλήθεια είναι πως ένας άντρας δε συμμερίζεται τόσο εύκολα τον ενθουσιασμό της γυναίκας. Το πολύ πολύ να χαμογελάσει ή να σε κοιτάξει  με γλυκύτητα. Οι άντρες ενθουσιάζονται με πολύ διαφορετικά πράγματα από εμάς τα κορίτσια. Μπορεί για την ομάδα του να τα κάνει γυαλιά καρφιά αλλά δεν θα πετάξει και την σκούφια του επειδή θα πάτε τριήμερο στα χιόνια μαζί. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δε χαίρεται… απλά  δεν χαίρεται με τόσο παλμό όσο εσύ.
Δεν έχει όρεξη και το δείχνει
Μια γυναίκα μπορεί να κάνει το παν για τον άντρα που αγαπά. Και επειδή είμαστε καλές στις προσποιήσεις, μπορούμε να το κάνουμε το χατίρι και να βγούμε με την βαρετή παρέα του και να δείξουμε πως περνάμε τέλεια και σούπερ, ακόμα κι αν μέσα μας χασμουριόμαστε διαρκώς. Οι άντρες όμως, εάν δεν επιθυμούν κάτι με ευθύτητα το λένε. Οι άντρες έχουν μια ευθύτητα και μια ειλικρίνεια ως προς τα συναισθήματά τους. Αυτό μπορεί μερικές φορές να μας πειράζει και να παραπονιόμαστε αλλά είναι προς τιμή τους να είναι ειλικρινείς. Με απλά λόγια, θα σου κάνει το χατίρι να έρθει μαζί σου στα μαγαζιά για ατέλειωτο shopping αλλά μην τον κατηγορήσεις  γιατί δε δείχνει ορεξάτος! 

Όχι, δεν θέλει να το συζητήσετε 
 
Η 
 
αντρική αντίληψη του «φεύγω για να μην συζητήσω κάτι», μπορεί να τρελάνει κάθε γυναίκα.Σκέψου το πάλι. Εσύ μπορεί να νιώθεις έτοιμη για παράδειγμα μετά από έναν καβγά, να το λύσετε το θέμα αλλά μπορεί να θέλει το χρόνο του για να ηρεμήσει. Θέλει το χρόνο του, θέλει τον χώρο του, άφησέ τον να σου μιλήσει,  όταν θέλει εκείνος και μην τον πιέζεις πάνω στην ένταση να λύσετε το πρόβλημα, που έχει προκύψει. Και πρόσεξε… μην τον κατηγορήσεις για αναισθησία. Το γεγονός ότι δε μιλάει ή δε θέλει να το συζητήσει δε σημαίνει πως το θέμα σας δεν τον απασχολεί.
 

Του αρέσει να έχει και λίγο χρόνο για εκείνονΈνας άντρας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για τον εαυτό του σε σχέση με όσο χρειάζεσαι εσύ. Αυτό είναι το σίγουρο. Το γιατί δεν πρέπει να σε απασχολεί. Το βασικό είναι να μη συγκρίνεις τον εαυτό σου και τις θυσίες που κάνεις εσύ, με όσες υποθέτεις πως δεν κάνει εκείνος.Για παράδειγμα, εμείς οι γυναίκες εύκολα θα ξεχάσουμε τις κολλητές μας για να είμαστε όλη την ώρα με τον αγαπημένο μας, ενώ οι άντρες δεν θα το έκαναν το ίδιο ποτέ. Αναμφισβήτητα μπορεί να περνά πολύ ωραία μαζί σου, αλλά σίγουρα θα σου ζητήσει να πάει στο γήπεδο με του φίλους του ή δεν θα τον πειράξει που μια μέρα δεν κοιμηθήκατε αγκαλίτσα και είδε ώρες τηλεόραση και διάβαζε εφημερίδα.


Σου άρεσε;

Σχολίασε