Μυζηθρόπιτα από την Πάρο (Μπαρμπαρίγου) | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Μυζηθρόπιτα από την Πάρο (Μπαρμπαρίγου)

Μυζιθρόπιτα1Αγαπημένο επιδόρπιο από την Πάρο. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για την μυζηθρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Διαβάστε τη συνταγή για την μυζηθρόπιτα:



Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά
Υλικά συνταγής:
  • 1½ κιλό φρέσκια ανάλατη μυζήθρα καλά στραγγισμένη
  • 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 &1/4 φλ. τσαγιού θυμαρίσιομέλι
  • αυγά χτυπημένα
  • 1/2 κ.γλ. μαστίχακοπανισμένη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι ή από 1 πορτοκάλι (τα φρούτα πρέπει να είναι ακέρωτα)
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • λίγη κανέλα
  • Εκτέλεση:
    1. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε, μέχρι να λιώσει, τη μυζήθρα με πιρούνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τα αυγά, τη μαστίχα, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.
    2. Βροχηδόν, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το ψιλό σιμιγδάλι. Βουτυρώνουμε μικρό ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε το μείγμα και στρώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη του κουταλιού.
    3. Ψήνουμε στους 180οC για 40΄ μέχρι να ροδίσει καλά. Αμέσως μόλις βγάλουμε τη μυζηθρόπιτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το μέλι και την πασπαλίζουμε με κανέλα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.
    syntagesmekefi.gr


    Σου άρεσε;

    Σχολίασε