VIP στην κολυμπήθρα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

VIP στην κολυμπήθρα

VIP στην κολυμπήθραΤο Πάσχα δεν ισοδυναμεί μόνο με σουβλιστά αρνιά και κόκκινα αυγά -ταπεινές εκδοχές λαϊκών εθίμων- αλλά και με έναν κατάλογο επώνυμων νονών που κάνουν την Αθήνα να μοιάζει με μια ατέλειωτη κολυμπήθρα, στην πιο glamorous εκδοχή της.

Το libro d’oro των Ελλήνων επώνυμων νονών -των αναδόχων, όχι των αφεντικών
της νύχτας- είναι τόσο μεγάλο ώστε θα μπορούσε κάλλιστα να συγκριθεί σε έκταση με την εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα, μαζί με τα συμπληρώματά της. 

Οι κουμπαριές στον επιχειρηματικό, εφοπλιστικό και καλλιτεχνικό στερέωμα είναι ατέλειωτες, για ορισμένους εκ των εκπροσώπων τους ιερές, για άλλους παντοτινές και για κάποιους απλώς επειδοσιακές. 

Οταν πριν από λίγους μήνες ο γιος του Γιάννη Πάριου, Χάρης Βαρθακούρης, αποφάσισε να βαφτίσει τις κόρες του, κλήθηκαν να αναλάβουν χρέη νονού δύο σημαντικά ονόματα από το δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό στερέωμα. 


Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας έγινε ανάδοχος της μόλις 15 μηνών Λιόνας, ενώ η Πέγκυ Ζήνα της τρίχρονης Μελωδίας - το όνομά της σηματοδοτεί την επαγγελματική ιδιότητα του μπαμπά αλλά και της νονάς της. 

Η γνωστή κυρία του τραγουδιού, γνωρίζοντας καλά τι σημαίνει σωστή επιλογή νονού, εμπιστεύτηκε το όνομα της μοναχοκόρης της Ηλέκτρας στον δαιμόνιο μάνατζερ και κουμπάρο της Ηλία Ψινάκη, ο οποίος εμπλούτισε το μυστήριο με μια εσάνς σόου. 



Κι αυτή δεν ήταν η μόνη σχέση που ξεκίνησε από επαγγελματική για να έχει την ευτυχή κατάληξη της κουμπαριάς. Πριν από κάποια χρόνια ο απόλυτος ποπ σταρ Σάκης Ρουβάς και η εντυπωσιακή σύντροφός του Κάτια Ζυγούλη «έχρισαν» ανάδοχο της πρωτότοκης κόρης τους, Αναστασίας, τη Μανουέλλα Παυλίδου, άλλοτε δεξί χέρι της Μελίνας Μερκούρη, ενώ για το τρίτο τους παιδί επέλεξαν την επιχειρηματία Τίνα Μαυρίκη. 


Κάποιες βαφτίσεις, λόγω της εκτενούς δημοσιότητας που πήραν, μάλλον θα μείνουν αξέχαστες, όπως αυτή της Μελίνας Νικολαΐδη, κόρης της Δέσποινας Βανδή και του Ντένη Νικολαΐδη, η οποία μυήθηκε στη χριστιανική θρησκεία όταν την κράτησε στα χέρια του στην εκκλησία ο στενός συνεργάτης της και μετρ των video clip  Κώστας Καπετανίδης. 



Ο γιος της Ελλης Κοκκίνου και του Παναγιώτη Βασιλειάδη, Αλέξανδρος, διαθέτει δύο νονούς, τον συνεργάτη τού «Μες στην καλή χαρά» Πάνο Σταματόπουλο και την ηθοποιό Τζένη Μπότση. Σωρεία νονών επικράτησε και στις βαφτίσεις τα παιδιών της τηλεοπτικής βασίλισσας Ελένης Μενεγάκη και του Γιάννη Λάτσιου. 


Τον πρωτότοκο και σαφώς πιο χαϊδεμένο Αγγελο λάδωσε η Νατάσα Θεοδωρίδου, τη δευτερότοκη Λάουρα ο γνωστός ζωγράφος Αγγελος, ενώ η Τζένη Μπαλατσινού με τις δύο κόρες της έγιναν ανάδοχες νονές της τζούνιορ της οικογένειας Βαλέριας. 

Στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα στην Κερατέα η Ισμήνη Αϊβάζη, κόρη του Γιάννη Αϊβάζη και της Μαρίας Κορινθίου, πήρε το όνομά της από τη νονά Ζωή Λάσκαρη, ενώ ο Γιάννης Λιάγκας, γιος του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά, στην Τήνο, από τον νονό του Νίκο Χατζηνικολάου. 

Ο γιος του γνωστού εκδότη και της Κρίστης Τσολακάκη, Αλέξανδρος Χατζηνικολάου, βαφτίστηκε από τον Πέτρο Κωστόπουλο και τις κόρες του, ενώ το «μπλουμ» της αδελφής του Ευαγγελίας έγινε από την επιχειρηματία Αννυ Πετράκη.


Βουτιές στην κολυμπήθρα που άφησαν αποχή  
Τη χρυσή εποχή της Φίνος Φιλμ και του παλαιού καλού κινηματογράφου, ο Νίκος Κούρκουλος επιστέγαζε τη στενή του σχέση με τη Μαίρη Χρονοπούλου αποδεχόμενος την πρότασή της να γίνει νονά του γιου του, Αλκη. 

Επειτα από μια δεκαετία, μία ακόμη φιλία δενόταν διά παντός με συγγενικό δεσμό πάνω από την κολυμπήθρα. Η Αγάπη Πολίτη βάφτιζε την πρωτότοκη κόρη της Γιάννας, Καρολίνα Αγγελοπούλου, ένα πανέμορφο και χαρισματικό κοριτσάκι. 

Ο κατά πολλά έτη μικρότερος αδελφός της, Δημήτρης, πήρε το όνομά του από τον γνωστό πολιτικό και κατ’ εξακολούθηση νονό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος κάθε χρόνο τού έστελνε λαμπάδες, παπούτσια και σοκολατένια αυγά. 


Λίγα χρόνια αργότερα η Γιάννα Αγγελοπούλου αναλάμβανε και η ίδια τον ρόλο της νονάς βαφτίζοντας την κόρη του δημοσιογράφου της κρατικής τηλεόρασης Θοδωρή Κοτσώνη και δίνοντάς της το όνομα-έκπληξη Aγγελίνα-Ολυμπιάδα λόγω της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων! 

Η σιδηρά κυρία υπήρξε συνεπής με το βαφτιστήρι της αφού ακόμη και σε περιόδους έντονου εργασιακού φόρτου ανταποκρινόταν στις υποχρεώσεις της στέλνοντας τιμαλφή από γνωστό κοσμηματοπωλείο της Αθήνας μέσω σοφέρ. 



Ο εφοπλιστής Παναγιώτης Τσάκος διαθέτει το ίδιο όνομα με τον βαφτισιμιό του, που δεν είναι άλλος από τον εγγονό του. Η διπλή συγγενική ιδιότητα επισφραγίστηκε στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, σε ένα τριήμερο γλέντι που άφησε εποχή. 


Πολύ πιο λιτή ήταν η βάφτιση που  διοργάνωσε το επιχειρηματικού ζεύγος Γιάννη Μάνεση και Φαίης Μπαρμπαλιά, στην οποία εκτός από τη νεοφώτιστη Ελια, πρωταγωνίστησε και η άκρως σικάτη νονά της, Χρυσή Βαρδινογιάννη. Νονούς πολλών αστέρων διαθέτει και το κορίτσι που μονοπωλεί τα βρετανικά εξώφυλλα, η πρωτότοκη κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, Μαρία-Ολυμπία, η οποία έχει τέσσερις νονούς, ο ένας πιο λαμπερός από τον άλλον:  την αδελφή του πατέρα της, Αλεξία, την πάμπλουτη θεία της Πία Μίλερ, τον πρίγκιπα Μιχαήλ και τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου Κάρολο. 

Τρεις νονούς, σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, διαθέτει και ο εγγονός της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας, Αλέξανδρος-Γεώργιος-Μιχαήλ, ο οποίος  μπήκε στην κολυμπήθρα με τη βοήθεια του πολιτικού Προκόπη Παυλόπουλου, την επιχειρηματία Ολγα Λυμπέρη και τη σιδηρά κυρία των καραβιών Αγγελική Φράγκου. 

Σταύρος Λιβανός και Μαριέλλα Τσαβλίρη εμπιστεύτηκαν το όνομα του γιου τους, Ανδρέα, στον Αλέξανδρο Τσαβλίρη, ενώ σε οικογενειακή υπόθεση μετατράπηκε και η βάφτιση του Γιώργου Αποστολόπουλου τζούνιορ, στον οποίο έβαλε λάδι ο θείος του  Χρήστος Αποστολόπουλος. 


Η δευτερότοκη Μαλαίνα βαφτίστηκε από τον αδερφό της μητέρας της, Μάκη Δανάλη, ενώ το μικρότερο από τα τέσσερα αδέλφια από τους θείους του Χρήστο Αποστολόπουλο και Μάκη Δανάλη.  


Βαφτίσια με παρατράγουδα
Κάποιες βαφτίσεις ωστόσο έχουν πραγματικά αφήσει εποχή. Οπως αυτή της Μαριτίνας Ντενίση που διέθετε νονούς τον mister «Moda Bagno» Νίκο Βαρβέρη αλλά και την απόλυτη τηλεοπτική σταρ Ρούλα Κορομηλά. 

Το μυστήριο τελέστηκε σε εκκλησία της Μαλεσίνας, ενώ ακολούθησε δεξίωση στο σπίτι της γνωστής ηθοποιού, με δεκάδες κάμερες να καταγράφουν τα πάντα - από τους καλεσμένους μέχρι το μενού. 

Ο άλλοτε σταρ των γηπέδων Γρηγόρης Γεωργάτος βάφτισε την κόρη του συμπαίκτη του Γιώργου Ανατολάκη, Στεφανία, ενώ η Φαίδρα-Θεοδώρα Μαρασλή, κόρη της Βάνας Μπάρμπα, για άλλη νονά πήγαινε και σε άλλη τελικά κατέληξε. 

Η βουτιά στην κολυμπήθρα είχε προγραμματιστεί στην Υδρα στην οποία κατέφτασε περιχαρής η Ζωή Λάσκαρη, κουβαλώντας μαζί της βαπτιστικά και σταυρούς. 


Μόνο που μια παρεξήγηση μεταξύ της μαμάς Βάνας Μπάρμπα και της επίδοξης νονάς Ζωής Λάσκαρη έκανε τη δεύτερη να αποχωρήσει άρον άρον παραχωρώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του μυστηρίου στην Αννα Δρούζα, που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν απλώς μία εκ των καλεσμένων…


protothema.gr


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: