Κατάπιες τσίχλα; Πόσο επικίνδυνο είναι; | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Κατάπιες τσίχλα; Πόσο επικίνδυνο είναι;

Κατάπιες τσίχλα; Πόσο επικίνδυνο είναι; Πόσα χρόνια χρειάζονται για να χωνέψεις μια τσίχλα;
Όταν ήσουν μικρή η μαμά σου φώναζε να μην καταπίνεις τις τσίχλες γιατί θα έμενε στο στομάχι σου για χρόνια; Κατά πόσο ισχύει το παραπάνω; Έχει ιατρική βάση; Μάθε την αλήθεια.
Από τι αποτελείται μια τσίχλα;

Τα περισσότερα συστατικά μιας τσίχλας, διάφορα πρόσθετα, γευστικές, χρωστικές και γλυκαντικές ουσίες, διαλύονται εύκολα στο στομάχι. Η βάση της όμως, το λεγόμενο κόμμι, περνά από το στομάχι και τα εντερα σχεδόν αναλοίωτο, καθώς το όξινο περιβάλλον του στομάχου και τα πεπτικά ένζυμα δεν μπορούν να το διασπάσουν.
Όντως παραμένει στο έντερο για 7 χρόνια;
Αλλά ακόμη κι αν η βάση της τσίχλας δεν μπορεί να διασπαστεί, αυτό δε σημαίνει πως παραμένει στο έντερό για επτά χρόνια, ούτε μπορεί να κολλήσει στην καρδιά ή στα τοιχία του στομάχου, όπως κάποιοι υποστηρίζουν. Από την άλλη, οι τσίχλες είναι λιγότερο ακίνδυνες σε σχέση με άλλα μικροαντικείμενα, όπως για παράδειγμα κάποιο κέρμα, που ένα παιδάκι μπορεί να καταπιεί κι αυτό διότι είναι μαλακή.
Κατάπιες τσίχλα: Είναι επικίνδυνο;
Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε η τσίχλα θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα υγείας, είναι η υπερβολική κατανάλωση και κατάποση τσίχλας, αφού μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα και ειλεό εντέρου. Με άλλα λόγια, δε χάθηκε κι ο κόσμος αν καταλάθος καταπιείς μια τσίχλα, αρκεί να μη γίνεται συνήθεια.


Σου άρεσε;

Σχολίασε