Ο διαβήτης είναι ένας εφιάλτης για πολλούς ανθρώπους, όχι μόνο σε μεγάλη, αλλά και σε μικρή ηλικία. Ο κύριος λόγος ύπαρξης του διαβήτη είναι η αυξημένη ποσότητα ζαχάρου που προκαλείται κυρίως από γλυκά και τη ζάχαρη.
Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις, υπάρχουν και άλλες αιτίες...
ανάπτυξης διαβήτη εξίσου σημαντικές. Η έρευνα απέδειξε ότι οι μέθοδοι μαγειρικής παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς μπορεί να θέσουν την υγεία σε μεγάλο κίνδυνο.
Συγκεκριμένα, το ψήσιμο σε φούρνο ή στη σχάρα, το τηγάνισμα αυξάνουν τις πιθανότητες για ανάπτυξη διαβήτη, λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας. Η ποσότητα γλυκόζης αυξάνεται στο αίμα, κυρίως από την κατανάλωση ζωικών λιπών.
Η έρευνα δείχνει επίσης και μερικά tips για να μαγειρέψετε πιο υγιεινά:
-Καταναλώστε φρέσκα προϊόντα
-Μαγειρέψτε σε χαμηλές θερμοκρασίες
-Καθαρίστε καλά τα τρόφιμα και βράστε τα, κατά προτίμηση
-Δοκιμάστε να μαγειρέψετε με όξινα υγρά, όπως χυμό λεμονιού
-Προτιμήστε το ψάρι αντί για κρέας
-Αφαιρέστε την πέτσα από τα πουλερικά
-Μαγειρέψτε σε χαμηλές θερμοκρασίες
-Καθαρίστε καλά τα τρόφιμα και βράστε τα, κατά προτίμηση
-Δοκιμάστε να μαγειρέψετε με όξινα υγρά, όπως χυμό λεμονιού
-Προτιμήστε το ψάρι αντί για κρέας
-Αφαιρέστε την πέτσα από τα πουλερικά