Προσοχή οι υψηλές θερμοκρασίες στα φαγητά προκαλούν διαβήτη | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Προσοχή οι υψηλές θερμοκρασίες στα φαγητά προκαλούν διαβήτη


 Προσοχή  οι υψηλές θερμοκρασίες στα φαγητά προκαλούν διαβήτηΟ διαβήτης είναι ένας εφιάλτης για πολλούς ανθρώπους, όχι μόνο σε μεγάλη, αλλά και σε μικρή ηλικία. Ο κύριος λόγος ύπαρξης του διαβήτη είναι η αυξημένη ποσότητα ζαχάρου που προκαλείται κυρίως από γλυκά και τη ζάχαρη.
Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις, υπάρχουν και άλλες αιτίες...
ανάπτυξης διαβήτη εξίσου σημαντικές. Η έρευνα απέδειξε ότι οι μέθοδοι μαγειρικής παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς μπορεί να θέσουν την υγεία σε μεγάλο κίνδυνο.
Συγκεκριμένα, το ψήσιμο σε φούρνο ή στη σχάρα, το τηγάνισμα αυξάνουν τις πιθανότητες για ανάπτυξη διαβήτη, λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας. Η ποσότητα γλυκόζης αυξάνεται στο αίμα, κυρίως από την κατανάλωση ζωικών λιπών.
Η έρευνα δείχνει επίσης και μερικά tips για να μαγειρέψετε πιο υγιεινά:
-Καταναλώστε φρέσκα προϊόντα
-Μαγειρέψτε σε χαμηλές θερμοκρασίες
-Καθαρίστε καλά τα τρόφιμα και βράστε τα, κατά προτίμηση
-Δοκιμάστε να μαγειρέψετε με όξινα υγρά, όπως  χυμό λεμονιού
-Προτιμήστε το ψάρι αντί για κρέας
 -Αφαιρέστε την πέτσα από τα πουλερικά




Σου άρεσε;

Σχολίασε