Πεντανόστιμη πρασόπιτα με σπιτικό χωριάτικο φύλλο.
Υλικά
Φύλλο Χωριάτικο
Γέμιση
Εκτέλεση
Για το φύλλο.
Φύλλο Χωριάτικο
- 4 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό
Γέμιση
- 10-12 μεγάλα πράσα
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 ματσάκι άνιθο
- 1 κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο
- Αλάτι-πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 1/2 φλυτζάνι τραχανά γλυκό η σιμιγδάλι ψιλο
- 300 γρ φέτα
Εκτέλεση
Για το φύλλο.
- Σε ενα μπολ έβαλα το αλεύρι το αλάτι το ξύδι το ελαιόλαδο κ το νερό.
- Το ζύμωσα κ αφήσα την ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένο με μια πετσέτα μέχρι να κάνω την γέμιση.
- Ψιλόκοψα το ξερό κρεμμύδι κ τν άνιθο.
- Έκοψα σε ροδέλες τα πράσα κ τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα.
- Τα έριξα μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζι με το ελαιόλαδο τν δυόσμο αλάτι κ πιπέρι τα τσιγάρισα μέχρι να φύγουν ολα τα υγρά.
- Μόλις φύγουν όλα τα υγρά έβγαλα την κατσαρόλα απο το μάτι κ άφησα την γέμιση να κρυώσει καλά κ μετά έριξα τα αυγά χτυπημένα τον τραχανά/σιμιγδάλι την φέτα τριμμένη κ το ανακάτεψα καλά.
- Χώρισα την ζύμη σε έξι ίσα μέρη κ άνοιξα τα φύλλα.
- Λάδωσα το ταψί έβαλα τρία φύλλα κάτω ανάμεσα τους λάδι....έριξα την γέμιση στο ταψί κ απο πάνω τα άλλα τρία φύλλα με ανάμεσα τους λάδι.
- Χαράκωσα την πίτα με ένα μαχαίρι κ την έβαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινήσει.