Πρασόπιτα πεντανόστιμη | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Πρασόπιτα πεντανόστιμη

Πρασόπιτα πεντανόστιμη

Πεντανόστιμη πρασόπιτα με σπιτικό χωριάτικο φύλλο.

Υλικά

Φύλλο Χωριάτικο
  • 4 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό

Γέμιση
  • 10-12 μεγάλα πράσα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 ματσάκι άνιθο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλυτζάνι τραχανά γλυκό η σιμιγδάλι ψιλο
  • 300 γρ φέτα

Εκτέλεση

Για το φύλλο.
  • Σε ενα μπολ έβαλα το αλεύρι το αλάτι το ξύδι το ελαιόλαδο κ το νερό.
  • Το ζύμωσα κ αφήσα την ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένο με μια πετσέτα μέχρι να κάνω την γέμιση.
Για την γέμιση.
  • Ψιλόκοψα το ξερό κρεμμύδι κ τν άνιθο.
  • Έκοψα σε ροδέλες τα πράσα κ τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα.
  • Τα έριξα μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζι με το ελαιόλαδο τν δυόσμο αλάτι κ πιπέρι τα τσιγάρισα μέχρι να φύγουν ολα τα υγρά.
  • Μόλις φύγουν όλα τα υγρά έβγαλα την κατσαρόλα απο το μάτι κ άφησα την γέμιση να κρυώσει καλά κ μετά έριξα τα αυγά χτυπημένα τον τραχανά/σιμιγδάλι την φέτα τριμμένη κ το ανακάτεψα καλά.
  • Χώρισα την ζύμη σε έξι ίσα μέρη κ άνοιξα τα φύλλα. 
  • Λάδωσα το ταψί έβαλα τρία φύλλα κάτω ανάμεσα τους λάδι....έριξα την γέμιση στο ταψί κ απο πάνω τα άλλα τρία φύλλα με ανάμεσα τους λάδι.
  • Χαράκωσα την πίτα με ένα μαχαίρι κ την έβαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινήσει.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: