Σπιτικό σκορδόψωμο με μοτσαρέλα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Σπιτικό σκορδόψωμο με μοτσαρέλα

Σπιτικό σκορδόψωμο με μοτσαρέλαμέσα σε λίγα λεπτά με κόστος περίπου 3 ευρώ!

Ένα απίστευτο σνακ, μια απίστευτα εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια αλλά και για τους φίλους μας που ήρθαν ξαφνικά. Σκορδόψωμο! Το ιδανικό..

Υλικά
  • 1 δόση ζύμης για πίτσα ή μια συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 5 μεγαλούτσικες σκελίδες σκόρδου
  • 160-180 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • λίγη ρίγανη
Εκτέλεση
  • Βάζουμε στο μούλτι το βούτυρο και το σκόρδο και τα χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν αλοιφή. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας την ζύμη και την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο φύλλο. 
  • Βοηθάμε στο άνοιγμα και με έναν πλάστη μικρό, αλλά φροντίζουμε η ζύμη μας να μην έχει πολύ μικρό πάχος, ώστε να μπορέσουμε αργότερα να την τυλίξουμε σε ρολό χωρίς να μας διαλυθεί. 
  • Αφού την ανοίξουμε, κρατάμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα του βουτύρου-σκόρδου στην άκρη, και με το υπόλοιπο αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης.
  • Από πάνω πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της ζύμης. 
  • Στην συνέχεια τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό από την μακριά πλευρά. Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε κομμάτια πάχους 1,5 δαχτύλου περίπου.
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, με τις κομμένες πλευρές πάνω-κάτω. 
  • Με ένα κουταλάκι μικρό, περιχύνουμε την επιφάνεια κάθε κομματιού με το μείγμα σκόρδου βουτύρου που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα σκορδοψωμάκια μας.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: