Ένα απίστευτο σνακ, μια απίστευτα εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια αλλά και για τους φίλους μας που ήρθαν ξαφνικά. Σκορδόψωμο! Το ιδανικό..
Υλικά
Υλικά
- 1 δόση ζύμης για πίτσα ή μια συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 5 μεγαλούτσικες σκελίδες σκόρδου
- 160-180 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- λίγη ρίγανη
- Βάζουμε στο μούλτι το βούτυρο και το σκόρδο και τα χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν αλοιφή. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας την ζύμη και την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο φύλλο.
- Βοηθάμε στο άνοιγμα και με έναν πλάστη μικρό, αλλά φροντίζουμε η ζύμη μας να μην έχει πολύ μικρό πάχος, ώστε να μπορέσουμε αργότερα να την τυλίξουμε σε ρολό χωρίς να μας διαλυθεί.
- Αφού την ανοίξουμε, κρατάμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα του βουτύρου-σκόρδου στην άκρη, και με το υπόλοιπο αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης.
- Από πάνω πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της ζύμης.
- Στην συνέχεια τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό από την μακριά πλευρά. Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε κομμάτια πάχους 1,5 δαχτύλου περίπου.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, με τις κομμένες πλευρές πάνω-κάτω.
- Με ένα κουταλάκι μικρό, περιχύνουμε την επιφάνεια κάθε κομματιού με το μείγμα σκόρδου βουτύρου που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα σκορδοψωμάκια μας.