Μπεκρή μεζέ... | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Μπεκρή μεζέ...

Μπεκρή μεζέ...
Και καλά κρασιά.

Υλικά:
  • 500γρ χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκίτσες
  • ½ φλιτζ. Κόκκινο κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση:
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρέας.
  • Μόλις ροδίσει από όλες τις πλευρές προσθέτουμε και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον πελτέ, την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι , ρίγανη και 1 ποτήρι νερό.
  • Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό έτσι ώστε να μαλακώσει αρκετά το κρέας μας και να δέσει η σάλτσα.



Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: