Υλικά:
- 500γρ χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκίτσες
- ½ φλιτζ. Κόκκινο κρασί
- 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρέας.
- Μόλις ροδίσει από όλες τις πλευρές προσθέτουμε και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον πελτέ, την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι , ρίγανη και 1 ποτήρι νερό.
- Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό έτσι ώστε να μαλακώσει αρκετά το κρέας μας και να δέσει η σάλτσα.