Αγκινάρες α λά πολίτα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Αγκινάρες α λά πολίτα

Αγκινάρες α λά πολίτα
Ίσως η καλύτερη συνταγή για τους λάτρεις της αγκινάρας.


Ένα νηστίσιμο φαγητό γρήγορο, πανεύκολο και γευστικότατο.

Υλικά συνταγής
  • 10-12 αγκινάρες
  • 1/4 του κιλού αρακάς (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό καρότα κομμένα σε στρογγυλές φέτες
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 5-6 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Καθαρίζετε τις αγκινάρες ως εξής: Κόβετε το κοτσάνι από τις αγκινάρες, αφαιρείτε τα εξωτερικά πράσινα φύλλα και κόβετε τα υπόλοιπα ως τη μέση. Βγάζετε το χνούδι και τις ρίχνετε σε μια λεκάνη με νερό που έχετε προσθέσει χυμό λεμονιού, αλάτι και αλεύρι.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα καρότα για 2 λ ανακατεύοντας. Προσθέτετε τις πατάτες, τον αρακά και σοτάρετε για 2 λ επιπλέον και “σβήνετε” με το χυμό λεμονιού.
  • Προσθέτετε και τις αγκινάρες (από το νερό με το αλεύρι απ” ευθείας χωρίς να τις πλύνετε), τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε και 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό. 
  • Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 40 λ περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Στη διάρκεια του βρασίματος αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: