Αγαπάμε το κάρι και ειδικά με κοτόπουλο και ρύζι μπασμάτι είναι σαν να κάνουμε μια βόλτα στην Ινδία!
Συστατικά
- μισό κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες (ή μπουκιές)
- αλάτι, πιπέρι
- 2,5 κουτ. γλυκού κάρι
- 3 κ.σούπας ηλιέλαιο
- 2 μέτριο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου με λιγότερο αλάτι
- 1 κ.σούπας κορνφλάουρ
- 2 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζ. κατεψυγμένο αρακά
- 1/4 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Τρόπος μαγειρέματος
Πασπάλισε παντού το κοτόπουλο με 3/4 κ.γλυκού αλάτι, μια καλή πρέζα πιπέρι και 1 κ.γλυκού κάρι. Τρίψε τα κομμάτια να απλωθεί το κάρι.
Ζέστανε 1,5 κουταλιά από το λάδι σε τηγάνι να κάψει καλά και ρίξε το κοτόπουλο σε μονή στρώση και μαγείρεψε να ροδίσει ελαφρά ανακατεύοντας για να ψηθεί ομοιόμορφα, περίπου 3 λεπτά (θα είναι ακόμη ροζ).
Βγάλε το μισομαγειρεμένο κοτόπουλο σε ένα μπολ και άφησέ το στην άκρη.
Ρίξε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά.
Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σωτάρισε να μαλακώσει περίπου 5 λεπτά.
Ρίξε το σκόρδο και το τζίντζερ και το υπόλοιπο κάρι και σώταρε περίπου 1 λεπτό ακόμα.
Διάλυσε το κορνφλάουρ στο ζωμό και ρίξε τα στο τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη και 1/8 κ.γλυκού αλάτι.
Μόλις πάρει βράση χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε να πήξει η σάλτσα, περίπου 5 λεπτά.
Ρίξε τον αρακά και το κοτόπουλο στο τηγάνι και χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά στο χαμηλό και σιγόβρασε μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί εντελώς.
Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε το γιαούρτι και τον κόλιανδρο. Ανακάτεψε.
Αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται.
Σέρβιρε με ρύζι μπασμάτι.