Συστατικά
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 κόκκινης πιπεριάς ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/3 κ.γλυκού πάπρικα
- 1/3κ.γλυκού κύμινο
- 1/3 κονσέρβας με ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.γλυκού αλάτι
- ½ κ.γλυκού πιπέρι
- 2 αυγά
- ¼ φλιτζ. φέτα
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τρόπος μαγειρέματος
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ζέστανε σε τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο το λάδι σε μέτρια φωτιά και σώταρε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.
Ρίξε το σκόρδο, το κύμινο και την πάπρικα και ανακάτεψε.
Πρόσθεσε τις ντομάτες και αλατοπιπέρωσε. Άφησε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
Με ένα κουτάλι κάνε δύο μικρές λακούβες στη σάλτσα και ρίξε μέσα από ένα αυγό.
Πασπάλισε με τη φέτα και ψήσε στο φούρνο για 7 με 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τα αυγά.
Πασπάλισε με μαϊντανό και σέρβιρε.