Shakshuka (Αυγά με ντομάτα) | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Shakshuka (Αυγά με ντομάτα)

Συστατικά

  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 κόκκινης πιπεριάς ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/3 κ.γλυκού πάπρικα
  • 1/3κ.γλυκού κύμινο
  • 1/3 κονσέρβας με ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γλυκού αλάτι
  • ½ κ.γλυκού πιπέρι
  • 2 αυγά
  • ¼ φλιτζ. φέτα
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό


Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • 2
    Ζέστανε σε τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο το λάδι σε μέτρια φωτιά και σώταρε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.
  • 3
    Ρίξε το σκόρδο, το κύμινο και την πάπρικα και ανακάτεψε.
  • 4
    Πρόσθεσε τις ντομάτες και αλατοπιπέρωσε. Άφησε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
  • 5
    Με ένα κουτάλι κάνε δύο μικρές λακούβες στη σάλτσα και ρίξε μέσα από ένα αυγό.
  • 6
    Πασπάλισε με τη φέτα και ψήσε στο φούρνο για 7 με 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τα αυγά.
  • 7
    Πασπάλισε με μαϊντανό και σέρβιρε.


  • Σου άρεσε;

    Σχολίασε

    :ambivalent:
    :angry:
    :confused:
    :content:
    :cool:
    :crazy:
    :cry:
    :embarrassed:
    :footinmouth:
    :frown:
    :gasp:
    :grin:
    :heart:
    :hearteyes:
    :innocent:
    :kiss:
    :laughing:
    :minifrown:
    :minismile:
    :moneymouth:
    :naughty:
    :nerd:
    :notamused:
    :sarcastic:
    :sealed:
    :sick:
    :slant:
    :smile:
    :thumbsdown:
    :thumbsup:
    :wink:
    :yuck:
    :yum: