Χοιρινό ρολό γεμιστό | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Χοιρινό ρολό γεμιστό

Χοιρινό ρολό γεμιστόΥλικά:

• 2 κιλά χοιρινό λαιμό (ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας τον ανοίξει για ρολό)
• 100γρ Βιτάμ Soft
• 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλές λωρίδες
• 200γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
• 3-4 φαρδιές φέτες καπνιστό χοιρινό (μπέικον φουαντρέ)

• 100γρ κάστανα βρασμένα
• 150γρ καπνιστό τυρί Μετσόβου κομμένο σε μπαστούνια
• 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
• ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί.
2. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και καρυκεύουμε με το θυμάρι.
3. Αλείφουμε όλο το κρέας με το Βιτάμ και το τοποθετούμε πάνω στο χαρτί.
4. Απλώνουμε κατά μήκος όλα τα υλικά, ρολάρουμε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί έως ότου κλείσει καλά και σφίγγουμε τις δύο άκρες του.
5. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ταψί (εναλλακτικά μπορούμε να το δέσουμε με σχοινάκι).
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά και στη συνέχεια ανοίγουμε το προστατευτικό περίβλημα. Προσθέτουμε νερό στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά έως ότου ροδίσει.
7. Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι και ανάμικτα λαχανικά ή πατάτες.



Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: