Πεντανόστιμοι κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Πεντανόστιμοι κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα

Πεντανόστιμοι κεφτέδες με κόκκινη σάλτσαΥλικά 
500 γρ. κιμά από χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο1 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο3 κουτ. σούπας ξίδι2 κουτ. γλυκού  μείγμα μπαχαρικών για κιμά ή κοτόπουλοαλάτι, πιπέρι
για τη σάλτσα3 ντομάτες πολύ ώριμες, ψιλοκομμένες στο χέρι2 σκελίδες σκόρδο1κ.σούπας  κοφτή ζάχαρη3/4 φλ. ελαιόλαδοφρέσκο βασιλικό ή ρίγανηαλάτι, πιπέρι

ΕκτέλεσηΒάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μια λεκάνη και τα ζυμώνετε πολύ καλά, βρέχοντας συχνά τα χέρια σας στη βρύση. Το νερό που παίρνει έτσι ο κιμάς τον αφρατεύει πολύ. Πλάθετε κεφτεδάκια στο μέγεθος που σας αρέσει. Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε την ντομάτα, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. 
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε με καπάκι για να μη λερώσετε την κουζίνα σας. Μετά από 5-10 λεπτά, βάζετε προσεχτικά τα κεφτεδάκια στο τηγάνι, με ένα κουτάλι τα περιχύνετε  με τη σάλτσα, σκεπάζετε και τα αφήνετε να σιγομαγειρευτούν για 30 λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε τη ρίγανη ή τον βασιλικό ή και τα δυο μαζί.

Extra tips
-Αν δεν σας βρίσκεται φρέσκια ντομάτα, το καλύτερο αποτέλεσμα δίνει ένα κουτί ντομάτα κομμένη που θα πολτοποιήσετε στο μούλτι. 
-Τα κεφτεδάκια δεν πειράζει αν σας περισσέψουν την επόμενη ημέρα. Μπορείτε να τα συνοδέψετε είτε με μακαρόνια είτε με ρύζι. 


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: