16 κανελόνια
200 γρμ. ροκφόρ
250 γρμ. ένταμ
250 γρμ. γραβιέρα
50 γρμ. βούτυρο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
άνηθος (λίγος ψιλοκομμένος)
2 αβγά
1 φλ .τσαγιού μπεσαμέλ σπιτική ή έτοιμη
1 φλ, τσαγιού σάλτσα νοτμάτας
αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε μέσα το ροκφόρ, τα 2/3 από την μπεσαμέλ, το μισό τριμμένο τυρί (ένταμ και γραβιέρα), τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά, τα προσθέτετε στο μείγμα με τα τυριά ανακατεύετε και αφήνετε στη άκρη να κρυώσει. Βράζετε τα κανελόνια στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα.
Σε ένα πυρέξ απλώνετε με ένα κουτάλι την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Βάζετε σε μία στρώση τα κανελόνια και τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεμένη με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνετε για 30- 55 λεπτά σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.