Κοτόπουλο γιουβέτσι με μπάμιες | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Κοτόπουλο γιουβέτσι με μπάμιες

Κοτόπουλο γιουβέτσι με μπάμιεςΥλικά: 
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 συσκευασία Μπάμιες Μπάρμπα Στάθης
1 συσκευασία Ντομάτα στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθης
2 κ.σ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
1 κ.γ. Σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης

60 ml ελαιόλαδο
αλάτι θαλασσινό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 καρότο σε φέτες
1 πιπεριά πράσινη σε φέτες
50 ml κρασί Μαντινεία
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
φύλλα λεμονόχορτου

Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τις μπάμιες σε ελαιόλαδο. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε.Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές. Αμέσως το μεταφέρουμε σε πήλινο σκεύος, σε γάστρα.


2. Στο τηγάνι, που ήδη χρησιμοποιήσαμε, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε το καρότο και την πιπεριά και «σβήνουμε» με το κρασί. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τη ζάχαρη και βράζουμε για λίγο ακόμη. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.


3. Ρίχνουμε τη σάλτσα στη γάστρα με το κοτόπουλο και ψήνουμε στους 170°C για 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε και τις μπάμιες και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε τα φύλλα από το λεμονόχορτο και το άρωμα πλημμυρίζει την κουζίνα...


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: