• 100 γρ αλεύρι
• 25 γρ βούτυρο
• 2.5 αυγά
• 250 ml γάλα
• 0.5 μικρό ποτήρι νερό
• 1 λεμόνι
• 1 κουταλιά της σούπας λάδι
• 1 πρέζα αλάτι
• 0.5 κολοκυθάκι
• 1 λεμόνι
• 100 γρ PHILADELPHIA Light
• 75 ml κρέμα γάλακτος
• ζάχαρη - άχνη
• Για τη διακόσμηση
• Λίγο σχοινόπρασο
Εκτέλεση:
1. Ξεφλουδίζετε το κολοκυθάκι και το ζεματίζετε για 1 λεπτό. Έπειτα το στεγνώνετε σε ένα κομμάτι χαρτί.
2. Βράζετε το γάλα το νερό και το ξύσμα από το λεμόνι προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι. Μετά από λίγο προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Όταν χυλώσει, βγάζετε το μίγμα από τη φωτιά.
3. Με ένα μπλέντερ πολτοποιείτε το κολοκυθάκι και τη φλούδα του. Χτυπάτε τα αυγά μαζί με το κολοκυθάκι και ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ενιαίο.
4. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λάδι και το αφήνετε να κάψει. Έπειτα με ένα κουτάλι παίρνετε ένα μέρος του μίγματος και το τηγανίζετε μέχρι να αποκτήσει χρυσο-καφέ χρώμα. Το αφαιρείτε και το τοποθετείτε σε ένα κομμάτι χαρτί για να τραβήξει το περισσεύον λάδι. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για όλο το μίγμα. Χτυπάτε το Philadelphia Light με τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος μέχρι το μίγμα να γίνει απαλό.
5. Με ένα μαχαίρι ανοίγετε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους γεμίζετε με το Philadelphia.