• 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
• 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
• ρίγανη
• μαϊντανό
• 2 αυγά
• λίγο ελαιόλαδο
• 1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
• λίγο σόδα (ανθρακούχο νερό)
• αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
• Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα αυγά, την φρυγανιά,1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι, ρίγανη και μαϊντανό
• Ζυμώνουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο σόδα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να πλάθεται
• Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
• Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα,180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
• Συνοδεύουμε με πατάτες ή ρύζι και σαλάτα εποχής!