1 συσκευασία μπάμιες λαδερές Μπάρμπα Στάθης
1 συναγρίδα μεσαίου μεγέθους (φρέσκια ή κατεψυγμένη), περίπου 1 κιλό
1 ντομάτα μεγάλη, κομμένη σε ροδέλες
2 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
3/4 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
½ κ.γ. κόλιαντρο, τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
2. Τοποθετείτε το ψάρι σε ένα μεγάλο πυρέξ και αδειάζετε περιμετρικά τις μπάμιες Μπάρμπα Στάθης. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό, το μπαλσαμικό, το χυμό λεμονιού, το κόλιαντρο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Κόβετε σε ροδέλες την ντομάτα και καλύπτετε από πάνω το ψάρι. Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 1 ώρα.
3. Αποσύρετε το πυρέξ από το φούρνο, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμα 15΄-20΄, ώστε πάρει χρώμα το φαγητό.
4. Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο και σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.