Ζυμαρικά με σάλτσα μελιτζάνας | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ζυμαρικά με σάλτσα μελιτζάνας

Ζυμαρικά με σάλτσα μελιτζάναςΕάν δεν είσαι φαν της μελιτζάνας αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να μάθεις να την τρως χωρίς να σου κακοφανεί!

Συστατικά

  • ½  κιλό μελιτζάνες
  • 5 μέτριες ώριμες ντομάτες (ή αντίστοιχη ποσότητα ντοματίνια)
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι βασιλικός
  • 1 πακέτο πένες ή άλλο ζυμαρικό.

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Πλύνε και κόψε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους.
  • 2
    Αλάτισέ τες καλά και άφησέ τες σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και να ξεπικρίσουν (περίπου 1 ώρα)
  • 3
    Ξέπλυνέ τες καλά και στράγγισέ τες.
  • 4
    Ξεφλούδισε και ψιλόκοψε τις ντομάτες. Αν χρησιμοποιείς ντοματίνια απλώς κόψτα στη μέση.
  • 5
    Βάλε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και ρίξε το σκόρδο και τς μελιτζάνες να σωταριστούν σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά.
  • 6
    Πρόσθεσε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και τον βασιλικό.
  • 7
    Άφησε τη σάλτσα να σιγοψηθεί  ώσπου να πήξει.
  • 8
    Βράσε τα ζυμαρικά σου σε άφθονο νερό αλατισμένο.
  • 9
    Στράγγισέ τα και ρίξ' τα μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα.
  • 10
    Ανακάτεψε καλά.


  • Σου άρεσε;

    Σχολίασε

    :ambivalent:
    :angry:
    :confused:
    :content:
    :cool:
    :crazy:
    :cry:
    :embarrassed:
    :footinmouth:
    :frown:
    :gasp:
    :grin:
    :heart:
    :hearteyes:
    :innocent:
    :kiss:
    :laughing:
    :minifrown:
    :minismile:
    :moneymouth:
    :naughty:
    :nerd:
    :notamused:
    :sarcastic:
    :sealed:
    :sick:
    :slant:
    :smile:
    :thumbsdown:
    :thumbsup:
    :wink:
    :yuck:
    :yum: