Ρεβιθάδα στο φούρνο | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ρεβιθάδα στο φούρνο

Ρεβιθάδα στο φούρνοΈνας τρόπος να γίνουν τα όσπρια ένας εκλεκτός μεζές... 

Είναι πολύ κλασικό πιάτο στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, όπως η Σίφνος και η Πάρος. 

 Και φυσικά ένα φαγητό μελωμένο και διαφορετικό που θα κάνει και τους πιο δύσπιστους να αγαπήσουν τα όσπρια...









Συστατικά

  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδιασε ροδέλες
  • 2 ντομάτες σφιχτές και ώριμες σε ροδέλες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 200 γρ ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο ελαφρά λιωμένες
  • Αλάτι,πιπέρι
  • Μια χούφτα χοντρό αλάτι
  • Νερό όσο πάρει



ΣυστατικάΤρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Βάλε τα ρεβίθια να μουλιάσουν από το πρωί πριν φύγεις για τη δουλειά σε νερό με το χοντρό αλάτι
  • 2
    Επιστρέφοντας από τη δουλειά, εκεί κατά το βραδάκι ξέπλυνε τα ρεβίθια καλά. Βάλε σε πήλινο σκεύος με καπάκι
  • 3
    Αφού στρώσεις τα ρεβίθια καλά, βύθισε διάσπαρτα τις σκελίδες το σκόρδο. Από πάνω στρώσε τις ροδέλες με το κρεμμύδι και τις ντομάτες
  • 4
    Αλατοπιπέρωσε βάλε τα φύλλα δάφνης και σκέπασε τα ρεβίθια σου με νερό (θα ήταν καλύτερο να είναι χλιαρό)
  • 5
    Ρίξε από πάνω το ελαιόλαδο και σκέπασε το καπάκι. Για να σφραγίσεις καλά τα αρώματα και τις μυρωδιές μπορείς να κλείσεις το χείλος του πήλινου με ζυμάρι
  • 6
    Προθέρμανε το φούρνο στους 160oC και βάλε το φαγητό να ψηθεί για τουλάχιστον 4-5 ώρες. Αφαίρεσε το ζυμάρι και δοκίμασε... αν χρειαστεί άφησε λίγο ακόμη να ψηθούν καλά τα ρεβίθια




    Σου άρεσε;

    Σχολίασε

    :ambivalent:
    :angry:
    :confused:
    :content:
    :cool:
    :crazy:
    :cry:
    :embarrassed:
    :footinmouth:
    :frown:
    :gasp:
    :grin:
    :heart:
    :hearteyes:
    :innocent:
    :kiss:
    :laughing:
    :minifrown:
    :minismile:
    :moneymouth:
    :naughty:
    :nerd:
    :notamused:
    :sarcastic:
    :sealed:
    :sick:
    :slant:
    :smile:
    :thumbsdown:
    :thumbsup:
    :wink:
    :yuck:
    :yum: