Σκληρές φτέρνες και κάλλοι | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Σκληρές φτέρνες και κάλλοι

Σκληρές φτέρνες και κάλλοιΜε αυτό το πρόβλημα, ταλαιπωρούμαι τόσα χρόνια, που δεν ξέρω από που να το πιάσω...

Τη λύση την έχω βρει, αλλά διαφέρει από πόδι σε πόδι.

Κοινός παρονομαστής, μια ουσία τόσο κοινή, που στο άκουσμα ίσως να μη μας φανεί γνώριμη, αλλά πιστέψτε με, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην την έχει καταπιεί(!)...

Ακετυλοσαλικυλικό οξύ.
Είναι η ενεργή ουσία που περιέχεται σε όλα τα προϊόντα του εμπορίου που απευθύνονται σε άτομα με σκασμένες/σκληρές φτέρνες.

Αν αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν να έχουμε καταπιεί αυτή την ουσία, οφείλω να ενημερώσω, πως δεν πρόκειται για τίποτα άλλο από την ασπιρίνη.

Η ασπιρίνη, (ακετυλοσαλικυλικό οξύ) λειτουργεί σαν μια πιο ήπια και ανεκτή λύση από το επίμονο τρίψιμο -και πολλές φορές τραυματισμό- της φτέρνας, δεν απαιτεί το χρόνο που απαιτεί το τρίψιμο με ελαφρόπετρες και διάφορα αιχμηρά εργαλεία, και καταφέρνει να αφαιρεί ΜΟΝΟ το νεκρό δέρμα, χωρίς να πληγώνει το υγιές.


Οι εφαρμογές διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση, και καλύπτουν το φάσμα που πιάνει από κάλλους, τοπικές σκληρύνσεις, μέχρι φτέρνες σκασμένες και ανοιγμένες.

Πάμε να δούμε τις εφαρμογές, μία μία.

Κάλλοι
Η αντιμετώπιση του κάλλου με ασπιρίνη, είναι πανεύκολη υπόθεση. Δημιουργείστε ένα μικρό έμπλαστρο από τραυμαπλάστ. Πάνω στη γάζα του σπάστε ένα τέταρτο/μισή ασπιρίνη, και στάξτε 2-3 σταγόνες μπλε οινόπνευμα. 


Κατόπιν, τοποθετήστε το πάνω στον κάλλο, και ανανεώστε το όταν κάνετε μπάνιο, όταν ξεκολλήσει, ή όταν ξεραθεί. Αν φοράτε ανοιχτά παπούτσια, μπορείτε να το τοποθετείτε πάνω στον κάλλο, μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Θα παρατηρήσετε τοπικό ξεφλούδισμα, αλλά μη σας ανησυχήσει. Πρόκειται απλώς για νεκρά κύτταρα. Επιμένοντας στην εφαρμογή, ο κάλλος θα ξεκολλήσει, και θα αφαιρεθεί μαζί με τη ρίζα του.
Από κει και πέρα, φροντίστε να κρατάτε το σημείο ενυδατωμένο, και να αποφύγετε ίσως συγκεκριμένα

παπούτσια που τον προκαλούν.

Προς θεού, σε καμία περίπτωση δεν κόβουμε κάλλους ή σκληρύνσεις με ψαλίδι ή πενσάκι. Είναι σιγουρο πως θα πονάμε περισσότερο αφού το ψαλιδάκι αφαιρεί και υγιή κύτταρα.

Το ίδιο κάνουμε και για τοπικές σκληρύνσεις, όπως στα πλαϊνά των μεγάλων δακτύλων. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει κάλλος που οφείλει να ξεριζωθεί, η σκλήρυνση θα ξεφλουδίσει σταδιακά, και θα πέσει.

Σκασμένες φτέρνες
Για να φτιάξετε μόνοι σας την αλοιφή που πουλιέται σε τιμή χρυσού στα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ, θα χρειαστείτε:
• Μια οποιαδήποτε φτηνή ενυδατική κρέμα σώματος (όχι γαλάκτωμα γιατί είναι πολύ αραιό)
• Ένα κουτί ασπιρίνη που θα περάσετε από το multi.


Επειδή μαθαίνω πως υπάρχει έλειψη, μην πτοηθείτε, υπάρχει και το ελληνικό σκεύασμα, με το όνομα Αλγκόν. Πρόκειται απλώς για ακετυλοσαλικυλικό οξύ!
• Λίγες (5-6 σταγόνες) αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου που θα βρείτε σε μαγαζιά με οικολογικά προϊόντα.
• Μια κουταλιά της σούπας οινόπνευμα (οποιοδήποτε οινόπνευμα)
• Ένα κουταλάκι βαζελίνη.
Ανακατέψτε τα καλά σ'ένα μπωλάκι, και αποθηκεύστε τα σε βαζάκι. Το καλοκαίρι καλό είναι να κρατάτε το σκεύασμα στο ψυγείο, ενώ το χειμώνα, μπορείτε να το έχετε και σε θερμοκρασία δωματίου.

Η εφαρμογή είναι η ίδια με της κρέμας του εμπορίου, αλλά θεωρώ πως είναι καλό να σας δώσω και 1-2 συμβουλές για την εφαρμογή.

Κάνετε επάλειψη, και φοράτε κάλτσες. Είτε τη μέρα πριν βάλετε τα παπούτσια σας, είτε μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Αν το πρόβλημα είναι πολύ έντονο, στην αρχή και για 2-3 μέρες, τοποθετήστε μεμβράνη γύρω από τη φτέρνα σας, ώστε η ενεργή ουσία να μην απορροφηθεί από τις κάλτσες σας. Κατόπιν, μπορείτε να μη χρησιμοποιείτε τη μεμβράνη.


Μην φέρνετε την κρέμα σε άμεση επαφή με τα παπούτσια, γιατί πολύ απλά θα τα λερώσετε με την ασπρίλα του ακετυλοσαλικυλικού οξέως, και με τη λαδίλα της βαζελίνης.

Αν είστε από αυτούς που φοράνε κυρίως ανοιχτά παπούτσια όλο το καλοκαίρι, η εφαρμογή για 2-3 βράδια την εβδομάδα, ίσως είναι αρκετή.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: