1
Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC.
2
Βάλε σε μια κατσαρόλα μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει και ετοίμασε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φρόντισε να κρατάνε λίγο και να είναι αυτό που λέμε al dente. Στράγγιξε και κράτησε σε ζεστό σημείο.
3
Βάλε τα φύλλα σκόρδου, τα τοματάκια και το κρεμμύδι σε λαδόκολλα και σε ταψάκι. Ράντισε με ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε. Ψήσε στο φούρνο για 12-15' λεπτά να αρχίσουν να μαυρίζουν οι τομάτες.
4
Βγάλε από το φούρνο και ανακάτεψε μαζί με το σπαγγέτι, τη φρέσκια ρόκα (αφού την πλύνεις φυσικά) και το χυμό με το ξύσμα λεμονιού.
5
Σέρβιρε το πιάτο χλιαρό με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νιφάδες παρμεζάνας (προαιρετικά).