Καλοκαιρινή μακαρονάδα με φρέσκο σκόρδο και τοματίνια | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με φρέσκο σκόρδο και τοματίνια

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με φρέσκο σκόρδο και τοματίνιαΕίναι κάτι σαν το παραδοσιακό αλ όλιο, αλλά με φρέσκα υλικά που θα βρεις άφθονα τέτοια εποχή! 

Τα φρέσκα φύλλα σκόρδου θα αρωματίσουν τα ζυμαρικά, χωρίς όμως να αφήσουν την έντονη και ενοχλητική μυρωδιά του ξηρού. 

Γρήγορη, απλή, ελαφριά και πεντανόστιμη, αυτή η μακαρονάδα έχει όλα όσα χρειάζεσαι για να γίνει η αγαπημένη σου.

  • Αλάτι και πιπέρι
  • 400γρ. σπαγγέτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10 φρέσκα σόρδα το λευκό και το πράσινο μέρος
  • 250 γρ. τοματάκια cherry
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα
  • 1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα

  • 1
    Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC.
  • 2
    Βάλε σε μια κατσαρόλα μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει και ετοίμασε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φρόντισε να κρατάνε λίγο και να είναι αυτό που λέμε al dente. Στράγγιξε και κράτησε σε ζεστό σημείο.
  • 3
    Βάλε τα φύλλα σκόρδου, τα τοματάκια και το κρεμμύδι σε λαδόκολλα και σε ταψάκι. Ράντισε με ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε. Ψήσε στο φούρνο για 12-15' λεπτά να αρχίσουν να μαυρίζουν οι τομάτες.
  • 4
    Βγάλε από το φούρνο και ανακάτεψε μαζί με το σπαγγέτι, τη φρέσκια ρόκα (αφού την πλύνεις φυσικά) και το χυμό με το ξύσμα λεμονιού.
  • 5
    Σέρβιρε το πιάτο χλιαρό με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νιφάδες παρμεζάνας (προαιρετικά).


  • Σου άρεσε;

    Σχολίασε

    :ambivalent:
    :angry:
    :confused:
    :content:
    :cool:
    :crazy:
    :cry:
    :embarrassed:
    :footinmouth:
    :frown:
    :gasp:
    :grin:
    :heart:
    :hearteyes:
    :innocent:
    :kiss:
    :laughing:
    :minifrown:
    :minismile:
    :moneymouth:
    :naughty:
    :nerd:
    :notamused:
    :sarcastic:
    :sealed:
    :sick:
    :slant:
    :smile:
    :thumbsdown:
    :thumbsup:
    :wink:
    :yuck:
    :yum: