Ιδανική συνταγή για εσάς που θέλετε να ετοιμάσετε ένα νηστίσιμο πιάτο.
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές φρέσκες
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- μισό μάτσο μαϊντανό
- 1 ποτήρι κρασί άσπρο
- ελαιόλαδο περίπου μισό ποτήρι
- 2 ντομάτες ώριμες
- αλάτι ,πιπέρι κόκκινο και μαύρο.
- Καθαρίζετε καλά τις σουπιές και τις πλένετε να φύγει το μελάνι.
- Τις κόβετε σε κομμάτια αρκετά μεγάλα.
- Πλένετε και κόβετε σε ροδέλες την κόκκινη πιπεριά ,τον μαϊντανό και τη σκελίδα το σκόρδο σε φετάκια.
- Τα βάζετε όλα σε ένα τηγάνι βαθύ η μια ρηχή κατσαρόλα (σουπιές, πιπεριά, μαϊντανό, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι κόκκινο και μαύρο) και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά σιγά σιγά να βγάλει τα υγρά η σουπιά και τα λαχανικά.
- Πλένετε και κόβετε την ντομάτα σε κύβους και ετοιμάζετε και το κρασί.
- Αφήνετε να σιγοψήνεται το φαγητό με το λάδι και τα υγρά που θα βγάλει για μισή ώρα.
- Ρίχνετε μετά τη ντομάτα και το κρασί να πάρουν μερικές βράσεις.
- Συμπληρώνετε τα υγρά με λίγο νερό να σκεπαστούν καλά οι σουπιές και αφήνετε το φαγητό στη φωτιά να βράσει μέχρι να μείνει με μια πηχτή σάλτσα και το λάδι.