Πικάντικο μπιφτέκι από κοτόπουλο ψημένο στη λαδόκολλα και σαλάτα με μια μοναδική και πρωτότυπη γλυκόξινη σάλτσα με αγγούρι.
Θα το λατρέψετε…
Υλικά
- Για το μπιφτέκι
- 500γρ. κιμά κοτόπουλο (μισό φιλέτο μισό μπούτι)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
- ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
- 50γρ. ψίχα ψωμιού
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- Για την πράσινη σαλάτα
- 1 ματσάκι φυλλαράκια ρόκας κομμένα με το χέρι
- 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
- ¼ ματσάκι δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
- 100γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- Για τη γλυκόξινη σάλτσα
- 100ml ξίδι λευκό
- 100γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας μπούκοβο
- 1 αγγούρι πολύ ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μουλιάζετε την ψίχα του ψωμιού μέσα σε νερό για 5 λεπτά. Τη στύβετε καλά και τη βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για το μπιφτέκι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Βήμα 2
Καλύπτετε εσωτερικά με λαδόκολλα τέσσερα ατομικά τσέρκι, χωρίζετε το μίγμα του κιμά στα 4 και τα απλώνετε ομοιόμορφα μέσα στα τσέρκι με τη λαδόκολλα, έτσι ώστε να έχουν στρογγυλό σχήμα. Αλείφετε το μπιφτέκια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να πάρει χρώμα η επιφάνειά τους.
Βήμα 3
Για να ετοιμάσετε την πράσινη σαλάτα, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε απαλά. Κρατάτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Βήμα 4
Για τη γλυκόξινη σάλτσα: Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και το ξίδι και βράζετε για 5 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς, προσθέτετε το μπούκοβο, το αγγούρι, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 5
Για τη συναρμολόγηση: Βγάζετε το τσέρκι από το κάθε μπιφτέκι και τυλίγετε τη λαδόκολλα προς τα έξω έτσι ώστε να φαίνεται όλη η επιφάνεια του μπιφτεκιού. Βάζετε τα μπιφτέκια στα πιάτα, δίπλα σερβίρετε την πράσινη σαλάτα, περιχύνετε με τη σάλτσα τη σαλάτα και το μπιφτέκι και σερβίρετε.