Εύκολο στη παρασκευή του, υπέροχο και λαχταριστό στη γεύση του...
Υλικά
Για τη βάση:
•1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα στο multi μπισκότα digestive
•3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
•Για τις στρώσεις σοκολάτας:
•600 ml κρέμα γάλακτος [χωριστά 200+200+200]
•160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
•200 γρ. σοκολάτα λευκή σε μικρά κομματάκια
•200 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια
Για τη βάση:
•1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα στο multi μπισκότα digestive
•3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
•Για τις στρώσεις σοκολάτας:
•600 ml κρέμα γάλακτος [χωριστά 200+200+200]
•160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
•200 γρ. σοκολάτα λευκή σε μικρά κομματάκια
•200 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια
Για γαρνίρισμα:
•100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
•3 μπισκότα digestive
•100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
•3 μπισκότα digestive
Εκτέλεση
1.Παίρνετε ένα μικρό τετράγωνο ή στρογγυλό ταψάκι [22 εκ. περίπου] με αποσπώμενο πάτο, ή ένα κανονικό ταψάκι στρωμένο με μεμβράνη ή χαρτί ψησίματος στη βάση και στα τοιχώματά του. Φροντίστε να προεξέχει περιμετρικά.
1.Παίρνετε ένα μικρό τετράγωνο ή στρογγυλό ταψάκι [22 εκ. περίπου] με αποσπώμενο πάτο, ή ένα κανονικό ταψάκι στρωμένο με μεμβράνη ή χαρτί ψησίματος στη βάση και στα τοιχώματά του. Φροντίστε να προεξέχει περιμετρικά.
2.Για τη βάση: Σε μπολ βάζετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη, στο multi, μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Στρώνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού, το ισιώνετε και το βάζετε στο ψυγείο.
3.Για τις στρώσεις σοκολάτας: Βάζετε σε κατσαρολίτσα τα 200 ml κρέμας γάλακτος να κάψει και μόλις πάρει βράση τη κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τα μικρά κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρας, τα αφήνετε 2-3 λ να “σταθούν” και μετά ανακατεύετε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνετε τη σοκολάτα απαλά πάνω στη μπισκοτένια βάση και τη βάζετε στη κατάψυξη να σφίξει.
4.Μόλις σφίξει ελαφρώς, επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με άλλα 200 ml και τα κομματάκια λευκής σοκολάτας. Στρώνετε το μείγμα, προσεκτικά [χύνοντάς το πάνω στην ανάποδη ενός κουταλιού ώστε να σχηματισθεί “συντριβάνι”] πάνω στο σοκολατένιο μείγμα σοκολάτας. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για λίγο μέχρι να σφίξει.
5.Τέλος επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα άλλα 200 ml και τα κομματάκια σοκολάτας γάλακτος. Σκεπάζετετο γλυκό σας με τη μεμβράνη ή το χαρτί ψησίματος που προεξέχει και το βάζετε στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες να κρυώσει.
6.Για το γαρνίρισμα: Ξεφορμάρετε το γλυκό σας σε πιατέλα. Χτυπάτε τα υπόλοιπα 100 ml κρέμας γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τη στρώνετε πάνω από το γλυκό. Θρυμματίζετε με τα χέρια σας τα 3 ολόκληρα μπισκότα digestive και πασπαλίζετε πάνω από τη σαντιγί.
sintayes.gr