• 1 ½ κιλό μοσχαρίσιο καρέ χωρίς κόκαλο
• 1 μερίδα «Σπιτική» Σάλτσα για Ψητό της Knorr
• 2-3 πράσα μικρά μόνο το πράσινο μέρος τους
• 5 καρότα καθαρισμένα και κομμένα κατά μήκος
• 2-3 κλωνάρια σέλερυ από το εσωτερικό μέρος ( την καρδιά τους)
• 1 μικρό ματσάκι από φρέσκο φασκόμηλο και θυμάρι
• 2 μέτρια λευκά ξερά κρεμμύδια
• 1 ολόκληρο σκόρδο κομμένο στην μέση
• 350ml ελαιόλαδο Αλτις Παραδοσιακό
• Ανάλογο Πιπέρι και Αλάτι
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το θερμαίνουμε πολύ καλά .
2. Καρυκεύουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές του μέχρι να κάνει κρούστα. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το τηγάνι, το τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί φούρνου και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Στο τηγάνι που σοτάραμε το κρέας σοτάρουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
4. Μόλις τα λαχανικά ψηθούν, τα τοποθετούμε περιμετρικά γύρω από το κρέας μέσα στο ταψί. Ραντίζουμε το κρέας και τα λαχανικά στο ταψί με λίγο από το αρωματικό ελαιόλαδο που σοτάραμε όλα τα υλικά.
5. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC- 180οC ψήνουμε το κρέας τουλάχιστον για 45-50 λεπτά ανάλογα με το πως σας αρέσει να είναι το εσωτερικό του ψήσιμο.
6. Μόλις το κρέας και τα λαχανικά ψηθούν, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και κρατάμε την πιατέλα σε θερμό μέρος.
7. Στο ταψί που ψήσαμε το κρέας και τα λαχανικά έχουν περισσέψει λίγα ζουμάκια από το ψήσιμο. Τα αξιοποιούμε για να ετοιμάσουμε μια νόστιμη σάλτσα ώστε να δώσουμε έξτρα γεύση στο φαγητό. Προσθέτουμε στο ταψί 250ml ζεστό νερό και τη «Σπιτική» Σάλτσα για Ψητό της Knorr. Με την βοήθεια ενός κουταλιού λιώνουμε τη «Σπιτική» Σάλτσα για Ψητό της Knorr ομογενοποιώντας την με τα υπόλοιπα ζουμάκια από το ψήσιμο.
8. Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα μικρό σκεύος και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για γεύση, υφή αλλά και όμορφο γυαλιστερό χρώμα. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα και την αφήνουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά της και να δέσει καλά.
9. Τέλος περιχύνουμε τη σάλτσα στο μοσχαράκι και στα λαχανικά και σερβίρουμε.
Μια συνταγή της Krorr και του Chef Igor Zago