Πατατοκροκέτες | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Πατατοκροκέτες

Όλοι αγαπούν τις πατατοκροκέτες γιατί είναι ένας μεζές που συνδυάζεται με τα πάντα και αγαπιέται πολύ χάρη στην υπέροχη πατατένια γεύση!


Συστατικά

  • 1½ κιλό πατάτες
  • 2 κρόκοι
  • 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι

  • Για το πανάρισμα
  • λίγο αλεύρι
  • λίγη φρυγανιά
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Λάδι για το τηγάνι


Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Βράσε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
  • 2
    Ξέπλυνέ τες και καθάρισέ τες.
  • 3
    Λιώσε τις πατάτες σου στο χέρι ή σε μύλο για πουρέ.
  • 4
    Άφησέ τες να κρυώσουν για να μπορείς να τις χειριστείς.
  • 5
    Σε ένα μπολ βάλε τις πατάτες, τους κρόκους, το τυρί και το μοσχοκάρυδο.
  • 6
    Αλατοπιπέρωσε ανάλογα με τα γούστα σου.
  • 7
    Πλάσε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος κεφτέ.
  • 8
    Βάλε σε ένα πιάτο αλεύρι, σε ένα άλλο φρυγανιά και σε ένα βαθύ πιάτο το αυγό.
  • 9
    Πέρνα κάθε πατατοκροκέτα από το αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
  • 10
    Βάλε τις κροκέτες σε πιατέλα και μετά στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • 11
    Ζέστανε σε ένα τηγάνι μπόλικο λάδι (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο) να κάψει.
  • 12
    Τηγάνισε τις κροκέτες για λίγα λεπτά να ροδίσουν.
  • 13
    Βγάλε από το τηγάνι και άφησε τις κροκέτες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
  • 14
    Σέρβιρε με σαλάτα ή κάποιο dip.


  • Σου άρεσε;

    Σχολίασε

    :ambivalent:
    :angry:
    :confused:
    :content:
    :cool:
    :crazy:
    :cry:
    :embarrassed:
    :footinmouth:
    :frown:
    :gasp:
    :grin:
    :heart:
    :hearteyes:
    :innocent:
    :kiss:
    :laughing:
    :minifrown:
    :minismile:
    :moneymouth:
    :naughty:
    :nerd:
    :notamused:
    :sarcastic:
    :sealed:
    :sick:
    :slant:
    :smile:
    :thumbsdown:
    :thumbsup:
    :wink:
    :yuck:
    :yum: