Υλικά
• 800 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο από κόντρα
• 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 100 ml ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
• 350 γρ. λευκά στρογγυλά φρέσκα μανιτάρια σε λεπτές φέτες
• 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
• 150 ml κρέμα γάλακτος
• 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
• 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
• αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
sintayes
• 800 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο από κόντρα
• 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 100 ml ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
• 350 γρ. λευκά στρογγυλά φρέσκα μανιτάρια σε λεπτές φέτες
• 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
• 150 ml κρέμα γάλακτος
• 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
• 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
• αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζητάμε από τον κρεοπώλη να κόψει το κρέας σε λεπτές φέτες του 1 εκ. Μετά τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες φάρδους 1 εκ. και τις αλευρώνουμε μια μια ώστε να καλυφθούν καλά.
- Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις λωρίδες κρέατος για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε μια πιατέλα.
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα νοτισμένο πανάκι, κομμένα κατά μήκος (μαζί με τα κοτσανάκια τους) σε λεπτές φέτες.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4 – 5 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν ελαφρώς.
- Προσθέτω τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη ανακατεύοντας και ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα τις λωρίδες του μοσχαριού. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε με 500 ml καυτό νερό και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί ο ντοματοπελτές.
- Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 35 – 40 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά με την ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για 1 – 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα αλλά να μην πάρει βράση γιατί θα «κόψει».
- Πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με την πάπρικα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
- Συνοδεύω με καστανό ρύζι.