Οι ψευτοκεφτέδες της Σαρακοστής, τρώγονται όλο το χρόνο στο καθημερινό τραπέζι με μια πράσινη σαλάτα και αγαπούν τρελά το ούζο ή το τσίπουρο...
Υλικά
- 140γρ. λευκό ταραμά
- 100γρ. αλεύρι φαρίνα ή για όλες τις χρήσεις
- 250γρ. ψίχα ψωμιού μουλιασμένη σε νερό
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι
- 1 μικρό ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο ή άνηθο
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- πιπέρι
- φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
- ελαιόλαδο ανακατεμένο με ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό, το στύβετε πολύ καλά και το θρυμματίζετε ψιλό ψιλό σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Την αφήνετε μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Βήμα 3
Πλάθετε κεφτεδάκια, τα περνάτε από τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζετε κρύα από το ψυγείο, για να γίνουν πιο τραγανά, σε καυτό λάδι.