Το χταπόδι σιγομαγειρεύεται σε ωραία μελωμένη σάλτσα και στη συνέχεια ανακατεύεται στην ίδια κατσαρόλα με γιουβετσάκι για να δώσει ένα πεντανόστιμο πιάτο.
Διαβάστε τη συνταγή για το χταποδάκι με κριθαράκι:
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30′
Χρόνος μαγειρέματος: 55′
Έτοιμο σε: 1:25′
Χρόνος προετοιμασίας: 30′
Χρόνος μαγειρέματος: 55′
Έτοιμο σε: 1:25′
Υλικά συνταγής:
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε καλά το χταπόδι και το βάζετε ολόκληρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ραντίζετε με το ξίδι, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε το χταπόδι σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό, γιατί το χταπόδι βγάζει δικά του υγρά. Στη συνέχεια το βγάζετε από την κατσαρόλα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 2
Αδειάζετε την κατσαρόλα από τα ζουμάκια του χταποδιού και την ξαναβάζετε στη φωτιά. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, την δάφνη, την κανέλα, την ζάχαρη, το ψιλοκομμένο χταπόδι και 1 φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το χταπόδι να βράσει για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να μελώσει η σάλτσα.
Βήμα 3
Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζετε αρκετό αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνετε το κριθαράκι και το βράζετε λιγότερο χρόνο από αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία. Πρέπει να μείνει al dente.
Βήμα 4
Σουρώνετε το κριθαράκι και το ρίχνετε απευθείας στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά. Σερβίρετε στα πιάτα και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.