Εάν συνδυάσετε τους γίγαντες με ελιές και κάππαρη θα έχετε γρήγορα ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο...
500 γρ. γίγαντες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κούπα ελιές μαύρες ή πράσινες, ψιλοκομμένες χωρίς κουκούτσι
½ κούπα κάππαρη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζετε τους γίγαντες τουλάχιστον για 8 ώρες σε νερό με λίγο αλάτι. Ξεπλένετε καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα φασόλια να βράσουν. Ξαφρίζετε και αλλάζουμε το νερό. Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, τη ντομάτα και το κρεμμυδάκι.
Αφήνετε να βράσουν για μία ώρα περίπου. Προς το τέλος του βρασίματος προσθέτετε τις ελιές και την κάππαρη και βράζετε για 5-10 λεπτά. Δοκιμάζετε και διορθώνετε το αλάτι, προσεκτικά γιατί η κάππαρη είναι συνήθως αλμυρή. Αν θέλετε προσθέτετε λίγο ωμό ελαιόλαδο στο σερβίρισμα.