Ο αληθινός καγιανάς | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ο αληθινός καγιανάς

kagianasΖουμερός, νόστιμος και χορταστικός, ο καγιανάς είναι ένα φαγητό για όλες τις ώρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, ενώ συνοδεύει ιδανικά και το τσιπουράκι.

  • Μερίδες : 2
  • Χρόνος προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος ψησίματος : 20m
  • Έτοιμο σε : 25m




Υλικά

  • 4-5 αβγά
  • 3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1-2 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες
  • ρίγανη, προαιρετικά
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζετε το ελαιόλαδο και τις πιπεριές και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Ρίχνετε στο τηγάνι τις φετούλες του σκόρδου και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι να πιουν οι ντομάτες το ζουμάκι τους.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ, ανακατεύετε ελαφρά τα αβγά, χωρίς να ομογενοποιηθούν όπως στην ομελέτα και τα προσθέτετε στο τηγάνι.

Βήμα 4

Αλατίζετε, ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και ψήνετε τα αβγά μόνο μέχρι να πήξει το ασπράδι, για να μην στεγνώσει ο καγιανάς. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με πιπέρι και ρίγανη και συνοδεύετε με φρέσκο ψωμί.



Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: