Δοκιμάστε το και απολαύστε την πλούσια γεύση του.
Υλικά
800 γρ αρνί σε μικρά κομμάτια
10 φρέσκες αγκινάρες
χυμός 1 λεμονιού
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
50 ml κρασί
4 κλωναράκια δυόσμο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ κρέμα τυρί
ελαιόλαδο
αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις αγκινάρες. Βάζετε τις καρδιές σε μία κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού για να μην οξειδωθούν. Σε μία άλλη βάζετε τα φύλλα να βράσουν για τουλάχιστον 20 λεπτά αφού τα ξεπλύνετε καλά.
Λιώνετε το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί κρέμα, το λάδι και ένα ποτήρι νερό και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα. Το βάζετε στην άκρη. Ζεσταίνετε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το αρνί σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίζει.
Το βγάζετε από την κατσαρόλα και προσθέτετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο και τσιγαρίζετε σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα προσθέτετε το κρασί και σβήνετε. Ξαναβάζετε το αρνί στην κατσαρόλα, δοκιμάζετε το αλάτι και ρίχνετε το νερό που έχετε φυλάξει από τις αγκινάρες μέχρι να καλυφθεί το κρέας.
Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις περάσουν 25 λεπτά, προσθέτετε τις αγκινάρες, την κρέμα και το δυόσμο. Διορθώνετε το αλάτι και το μαύρο πιπέρι, συμπληρώνετε νερό εάν χρειάζεται, και αφήνετε το φαγητό στη φωτιά για ακόμη 20 λεπτά.