Έρευνα: Γιατί οι γυναίκες αγαπούν τις συγκινητικές ταινίες; | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Έρευνα: Γιατί οι γυναίκες αγαπούν τις συγκινητικές ταινίες;

Έρευνα: Γιατί οι γυναίκες αγαπούν τις συγκινητικές ταινίες; Μία κλασσική απορία των αντρών, είναι γιατί οι γυναίκες να αγαπούν τόσο τις συγκινητικές ταινίες, που πιθανώς να έχουν και un-happy end.
Πλέον η επιστήμη έχει την απάντηση! 
Η αγάπη των γυναικών για τέτοιες ταινίες, που μάλιστα επιλέγουν να τις δουν και με φίλες τους, εξηγείται καθώς ο διαμοιρασμός των συναισθημάτων, κάνει τις γυναίκες να δεθούν μεταξύ τους!...
Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, ανακάλυψε πως με το να μοιράζονται τα συναισθήματά τους, βρίσκουν τα ευχάριστα σημεία πιο διασκεδαστικά και τα λυπηρά, λιγότερο στενάχωρα από οτι είναι. 
Ο ψυχολόγος Job van der Schalk, από το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο λέει: "Τα ευρήματά μας καταδεικνύουν, πως μία αρνητική συναισθηματική εμπειρία, όπως η παρακολούθηση μίας συγκινητικής ταινίας, είναι πολύ πιο θετική, όταν την μοιράζεσαι με κάποιον φίλο. 
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις θετικές εμπειρίες"!
Η μελέτη συμπεριέλαβε 30 ζευγάρια από φίλες, ηλικίας 20-33 ετών. Σε αυτές προβλήθηκαν έντονες συναισθηματικά εικόνες και τους ζητήθηκε να τις αξιολογήσουν σε κλίμακα από "πολύ αρνητικές" έως "πολύ θετικές". Το συγκεκριμένο εγχείρημα πραγματοποιήθηκε και όσο οι φίλες ήταν στον ίδιο χώρο, αλλά και η κάθε μία ξεχωριστά.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Sunday Times, που σας μεταφέρει το athensmagazine.gr, οι ερευνητές βρήκαν οι εικόνες, αξιολογήθηκαν πιο θετικά, όταν τα κορίτσια ήταν μαζί! Η επίσημη θέση της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Social Cognitive and Affective Neuroscience" είναι: "Όταν οι άνθρωποι πάνε στον κινηματογράφο για να δουν μία ταινία, προσδοκούν μία θετική επιρροή κοινοποίησης της συναισθηματικής τους εμπειρίας".


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: