Σπαγγέτι με σαφράν και παρμεζάνα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Σπαγγέτι με σαφράν και παρμεζάνα

Σπαγγέτι με σαφράν και παρμεζάναΓρήγορο, εύκολο και λαχταριστό: Το τρίπτυχο της επιτυχίας!
Υλικά (για 4-6 άτομα)
1/2 κ. σπαγγέτι Νο. 6
4 φακελάκια τριμμένο σαφράν (1/2 κ.γ.)
4-5 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
Παρμεζάνα πολύ ψιλοτριμμένη
4 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το σπαγγέτι, μέχρι να γίνουν πολύ al dente (έως 3 λεπτά)
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ζωμό λαχανικών να βράσει μαζί με το σαφράν, προσθέτετε το σπαγγέτι και το αφήνετε να βράσει για 2 λεπτά ακόμα. 

Μόλις μειωθούν τα υγρά και μαγειρευτεί το σπαγγέτι (παραμένοντας, όμως, al dente), προσθέτετε το βούτυρο και πασπαλίζετε την παρμεζάνα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι ο ζωμός με την παρμεζάνα να γίνουν μια απαλή σάλτσα
3. Σερβίρετε, πασπαλίζοντας με το χοντροτριμμένο πιπέρι
Tip: Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σαφράν σε ίνες, μουλιάστε 1/2 κ.γ. σε 1/2 φλιτζ. ζεστό ζωμό λαχανικών


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: