Υλικά (για 4-6 άτομα)
1/2 κ. σπαγγέτι Νο. 6
4 φακελάκια τριμμένο σαφράν (1/2 κ.γ.)
4-5 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
Παρμεζάνα πολύ ψιλοτριμμένη
4 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο
4 φακελάκια τριμμένο σαφράν (1/2 κ.γ.)
4-5 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
Παρμεζάνα πολύ ψιλοτριμμένη
4 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το σπαγγέτι, μέχρι να γίνουν πολύ al dente (έως 3 λεπτά)
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ζωμό λαχανικών να βράσει μαζί με το σαφράν, προσθέτετε το σπαγγέτι και το αφήνετε να βράσει για 2 λεπτά ακόμα.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ζωμό λαχανικών να βράσει μαζί με το σαφράν, προσθέτετε το σπαγγέτι και το αφήνετε να βράσει για 2 λεπτά ακόμα.
Μόλις μειωθούν τα υγρά και μαγειρευτεί το σπαγγέτι (παραμένοντας, όμως, al dente), προσθέτετε το βούτυρο και πασπαλίζετε την παρμεζάνα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι ο ζωμός με την παρμεζάνα να γίνουν μια απαλή σάλτσα
3. Σερβίρετε, πασπαλίζοντας με το χοντροτριμμένο πιπέρι
Tip: Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σαφράν σε ίνες, μουλιάστε 1/2 κ.γ. σε 1/2 φλιτζ. ζεστό ζωμό λαχανικών