Πεντανόστιμο χταπόδι με χυλοπίτες. Διαβάστε τις οδηγίες βήαμ βήμα για το χταποδάκι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με χυλοπίτες.
Διαβάστε τη συνταγή για το χταπόδι με χυλοπίτες.
Υλικά συνταγής:
700 γρ. χταπόδι μικρό ολόκληρο 300 γρ χυλοπίτες 2 φύλλα δάφνης 300 γρ. ζωμός λαχανικών 1 ξερό κρεμμύδι 5 κουταλιές σούπας μαύρες ελιές κομμένες σε ροδέλες 1 κουταλιά σούπας δυόσμος φρέσκος 400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα 1 ξύλο κανέλας 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ½ κουταλιά γλυκού αλάτι 100 γρ. ξερή μυζήθρα (προαιρετικά) 3 κουταλιές σούπας βούτυρο 2 κουταλιές γλυκού μαϊντανός
Εκτέλεση:
Προετοιμασία:
1. Βγάζουμε το χταπόδι από τη συσκευασία και το βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
2. Το χταπόδι έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει ελαστικότητα η σάρκα του.
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε το χταπόδι και αφού το πλύνουμε καλά, κόβουμε τα πλοκάμια και την κουκούλα του σε κομμάτια.
2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το νερό, ρίχνουμε το χταπόδι και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και 150 γρ. ζωμό λαχανικών.
3. Βράζουμε για 20 λεπτά, αποσύρουμε από την φωτιά και κόβουμε τοχταπόδι σε κομμάτια.
4. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα με λάδι και κατόπιν τσιγαρίζουμε το χταπόδι και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το υπόλοιπο ζωμό λαχανικών και το ξύλο κανέλας και τα αφήνουμε να βράσουν για 4’.
5. Προσθέτουμε τις ελιές και το δυόσμο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο «1» μέχρι να βράσουν οι χυλοπίτες.
Βράζουμε τις χυλοπίτες και μόλις είναι έτοιμες, τις κρυώνουμε με τρεχούμενο δροσερό νερό και τις περιχύνουμε με λίγο λάδι.
Βράζουμε τις χυλοπίτες και μόλις είναι έτοιμες, τις κρυώνουμε με τρεχούμενο δροσερό νερό και τις περιχύνουμε με λίγο λάδι.
6. Ρίχνουμε τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα με το χταπόδι κι ανακατεύουμε.
7. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, τριμμένη ξερή μυζήθρα (προαιρετικά), βούτυρο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά για να το σερβίρουμε.