Αν θέλετε να είστε πετυχημένοι στη δουλειά σας, απλά πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην κάνετε κάποια βασικά λάθη, που μπορεί να ενοχλήσουν τους συναδέλφου σας. Δείτε μερικές συμπεριφορές που είναι απαγορευτικές στον χώρο εργασίας.
Κουτσομπολιά. Ο Σωκράτης είπε κάποτε, «Τα ισχυρή μυαλά συζητούν ιδέες, ο μέσος όρος συζητάει τα γεγονότα, και τα αδύναμα μυαλά συζητούν τους άλλους ανθρώπους.»
Το κουτσομπολιό δεν είναι σωστό, όπου και εάν βρίσκεστε, πόσο μάλλον στη δουλειά σας. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι πάτε στον χώρο εργασίας, με σκοπό να δουλέψετε και όχι να κουτσομπολέψετε με τους συναδέλφους σας. Αν θέλετε να συζητήσετε τα προσωπικά σας, μπορείτε να το κάνετε κάποια άλλη στιγμή εκτός εργασιακού χώρου.
Συγκρούσεις. Όσοι εργάζονται μαζί, μπορεί να έχουν αντίθετες απόψεις και διαφορετική φιλοσοφία για τη ζωή, κάτι που συνήθως οδηγεί σε συγκρούσεις. Όταν αντιμετωπίζετε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, θα πρέπει να βρείτε τη χρυσή τομή, ώστε να μην υπάρχουν διαμάχες και φέρουν αρνητικά αποτελέσματα στην δουλειά. Ένας από τους καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την επίλυση των συγκρούσεων, είναι να πετύχετε έναν αποδεκτό συμβιβασμό. Μην αφήσετε τους συναδέλφους σας, να σας προσβάλουν, αλλά από την άλλη μεριά καλό είναι να είστε ήρεμοι, καταβάλλοντας την κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση της σύγκρουσης.
Αν θέλετε να είστε ένας επιτυχημένος εργαζόμενος, θα πρέπει να αναπτύξετε τις δεξιότητες για να εργαστείτε από κοινού με τους συναδέλφους σας και να γίνετε ένα πολύτιμο μέλος της ομάδας. Αν είστε απόμακροι και αποφεύγετε κάθε είδους επικοινωνία, διατρέχετε κίνδυνο να γίνετε αντιπαθείς και να μην αποτελείτε μέλος της ομάδας.
Χαμηλό ηθικό. Το χαμηλό ηθικό μπορεί να βλάψει την παραγωγικότητα, να μειώσει τη συνεργασία και να αυξήσει τα σφάλματα. Θα πρέπει να προσπαθήσετε, να κρατήσετε το ηθικό σας σε ένα κατάλληλο επίπεδο. Αν δεν δείχνετε ενθουσιασμό για τα καθήκοντά σας, οι συνάδελφοι σας δεν θα θέλουν να συνεργαστούν μαζί σας. Επιπλέον, το χαμηλό ηθικό μπορεί να επηρεάσει και την ψυχολογία των υπολοίπων, με αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγικότητα.
Προσέξετε το χιούμορ σας. Σίγουρα, το χιούμορ και το γέλιο στο γραφείο μπορεί να μειώσουν το άγχος και να παρέχουν πολλά οφέλη. Αλλά, μη το παρακάνετε και μην χρησιμοποιείτε ενοχλητικά αστεία. Προσπαθήστε να μην κάνετε αστεία που μπορεί να προσβάλουν και επίσης, μην φλερτάρετε με τους συναδέλφους σας, ενώ είστε στον εργασιακό χώρο. Μερικές φορές, ένα κακό χιούμορ μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο εχθρικό περιβάλλον.