Κάνε το κρύο σύμμαχο της επιδερμίδας σου με 4 μοναδικά tips! | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Κάνε το κρύο σύμμαχο της επιδερμίδας σου με 4 μοναδικά tips!

κρύοΔύο είναι τα «καλά» όταν κάνει πολύ κρύο. 
Το πρώτο είναι ότι κάθεσαι σπίτι σου, φτιάχνεις τσάι, βάζεις μουσική και σκεπάζεσαι με την κουβερτούλα σου, ενώ το δεύτερο είναι τo φυσικό lifting  που «παθαίνει» το  πρόσωπό σου, όση ώρα είσαι στο κρύο και το αγιάζι. 
Μπορεί, βέβαια, τα δεύτερο να μην το είχες σκεφτεί, αλλά είναι αλήθεια. 
Πως όταν έχεις πρηστεί στα μάτια βάζεις πάγο-για να υποχωρήσει το πρήξιμο, έτσι και όταν κάνει κρύο η επιδερμίδα σου αποκτά και πάλι την ελαστικότητά της.
Ωστόσο, για να έχει μόνο θετικά αποτελέσματα το κρύο στο πρόσωπό σου, πρέπει να το φροντίζεις κατάλληλα...
Πως; 4 tips σου δίνουν τη λύση και σε κάνουν να δεις το τσουχτερό κρύο με άλλο μάτι.
Μην πλένεις το πρόσωπό σου με καυτό νερό.
Μπορεί να γυρνάς σπίτι και να έχεις ανάγκη από ένα ζεστό μπάνιο, αλλά απόφυγε να πλύνεις το πρόσωπό σου με πολύ καυτό νερό. Η απότομη αλλαγή της θερμοκρασία θα προκαλέσειξηροδερμία και αφυδάτωση. Προτίμησε, λοιπόν, το χλιαρό νερό, όσο κρύο και αν κάνει έξω, κάνε συχνά απολέπιση και χρησιμοποίησε καλής ποιότητας ενυδατικές κρέμες σώματος μετά το μπάνιο.
Βάλε πιο συχνά ενυδατική κρέμα.
Ειδικά αν έχεις κλιματιστικό μέσα στο σπίτι, τότε ο ξηρός αέρας θα αφυδατώσει ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα σου. Φρόντισε, λοιπόν, να βάζεις συχνά ενυδατική κρέμα σε πρόσωπό και λαιμό κάνοντας κυκλικές κινήσεις με τα χέρια σου από μέσα προς τα έξω. Tip: Πριν κοιμηθείς, ακόμα και αν κρυώνεις, χαμήλωσε ή κλείσε εντελώς τα μέσα θέρμανσής. Το αντίθετο θα ήταν ο, τι χειρότερο για την επιδερμίδα σου.
Μην ξεχνάς τα χείλη σου.
Το πρώτο πράγμα που θέλει συχνή φροντίδα τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι φυσικά τα χείλη μας. Προστάτεψέ τα από την ξηρότητα και τα σκασίματα με lip balm, τα οποία θα προμηθευτείς είτε από τα πολυκαταστήματα, είτε από το φαρμακείο.
Και φυσικά πίνε πολύ νερό.
Το δέρμα σου δεν θα αποκτήσει ξανά την ελαστικότητά του μόνο με το κρύο, αλλά και με το νερό. Προσπάθησε να πίνεις πολύ νερό ή και ακόμη τσάι και καφέ και έτσι ο ξηρός αέρας της ατμόσφαιρας δεν θα προκαλέσεις κάποιο «κακό» στο πρόσωπό σου.



Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: