Εύκολη συνταγή, πεντανόστιμη, και θα γίνει ανάρπαστη από τους καλεσμένους σας.
Διαβάστε τη συνταγή για το αρνάκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου:
Mερίδες: 6
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Ψήσιμο: 75 λεπτά
Υλικά συνταγής:
1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 1½ κιλό) ξεκοκαλισμένο, κομμένο σε μερίδες ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο χυμό από 1 λεμόνι 3 σκελίδες σκόρδο 1 κ.σ. ρίγανη 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένοδυόσμο 6 πατάτες 2 δαφνόφυλλα 6 φέτες κεφαλοτύρι αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 6 λαδόκολλες
Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε το αρνάκι (μερίδες) σε μπολ. Το αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τηρίγανη, το φρέσκο δυόσμο και τα σκόρδα κομμένα σε φετάκια.
2. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη δάφνη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Πότε πότε το ανακατεύουμε.
3. Κόβουμε τις πατάτες σε στρογγυλές φέτες. Σ’ ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε ελαφρά τις πατάτες σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά, περίπου 10΄. Τις αφήνουμε σε πιατέλα.
4. Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας.
5. Βάζουμε 3-4 φέτες πατάτας στη λαδόκολλα, από πάνω 1 μερίδα αρνί, τα σκεπάζουμε με 1 φέτα κεφαλοτύρι.
6. Περιχύνουμε με 2 κ.σ. μαρινάτα.
7. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο και με την ένωση προς τα κάτω τοποθετούμε τα πακέτα σε λαμαρίνα.
8. Αφού τυλίξουμε όλες τις μερίδες, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 15΄.