Το στοίχημα της Ελεονώρας Μελέτη | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Το στοίχημα της Ελεονώρας Μελέτη

Το στοίχημα της Ελεονώρας ΜελέτηΜετά από δυο εισαγωγικές και υπερβολικά αυτοαναφορικές εκπομπές, το "Hashtag" της Ελεονώρας Μελέτη έκανε την κανονική του πρεμιέρα και το αποτέλεσμα είναι, αν μη τι άλλο, αξιοπρόσεκτο. Με θέμα "ελευθερία", η εκπομπή ταξίδεψε στην Ολλανδία. 
Εκεί, η παρουσιάστρια για χάρη του ρεπορτάζ δοκίμασε joint και space cake, κάτι που στα ηλεκτρονικά κυρίως media αποτέλεσε τον "κράχτη" για το τι θα βλέπαμε, εβδμάδες ολόκληρες πριν την προβολή του επεισοδίου...
Η ευχάριστη λοιπόν έκπληξη του Ηashtag ήταν ότι έδωσε ένα πολύ πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, τουλάχιστον πολύ πιο ενδιαφέρον από το shock value των τίτλων "Η Ελεονώρα δοκιμάζει ναρκωτικά μπροστά στην κάμερα", που προδιάθετε όχι και τόσο θετικά τον τηλεθεατή ότι το πρόγραμμα θα ήταν ομφαλοσκοπικό και θα είχε να κάνει περισσότερο με την παρουσιάστρια σε διάφορες περιπέτειες και λιγότερο με το ίδιο το θέμα.
Τελικά, το Ηashtag Eλευθερία μας άφησε μακράν καλύτερες εντυπώσεις και, αν και νωρίς ακόμα, η τολμηρή απόφαση της παρουσιάστριας να αφήσει τη βολή του στούντιο και της σούπερ λάιτ θεματολογίας και να δώσει ένα νέο τηλεοπτικό δείγμα, φαίνεται να δικαιώνεται. 
Μοντέρνο μοντάζ και διάθεση ντοκιμαντέρ που δεν μυρίζει ναφθαλίνη, πλάνα που δεν φαίνονται να έχουν παραγγελθεί για να γράφουν το καλό προφίλ της πρωταγωνίστριας και ως επί το πλείστον άμεσος λόγος, ήταν τα ατού του πρώτου αυτού δείγματος γραφής για το τι ήθελε να κάνει τελικά φέτος η Ελεονώρα Μελέτη. Ανακάλυψε την πυρίτιδα; Όχι βέβαια, αλλά κανείς δεν κρίνεται επαγγελματικά με κριτήριο το αν κάνει θαύματα.
Αναντίστοιχα βαρύ, κάποιες φορές δραματικό και μάλλον υπερ-στιλιζαρισμένο ήταν το κομμάτι όπου η παρουσιάστρια έκανε το εισαγωγικό σπικάζ, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα από τα πιο απολαυστικά σημεία της εκπομπής ήταν όταν άβαφη και ταλαίπωρη περιέγραφε την εμπειρία της προηγούμενης νύχτας που είχε κάνει κάνναβη, σε ένα κοντινό που πολλές συνάδελφοί της βλέπουν μόνο στους εφιάλτες τους. Εκεί η Ελεονώρα Μελέτη κέρδισε το ΣΤΟΙΧΗΜΑ του πρώτου επεισοδίου, αφού κατέγραψε την εμπειρία που δεν της άρεσε χωρίς διάθεση διδακτισμού και επιπλέον, το έκανε πολύ χαριτωμένα. 
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, το θέμα της ελευθερίας (με κάπως δυσανάλογη επιμονή στα περί ναρκωτικών) συζητήθηκε στο στούντιο ζωντανά, με καλεσμένους, ιδέα που έχει περιθώρια να αξιοποιηθεί ακόμα καλύτερα. Τα νούμερα της πρώτης κανονικής εκπομπής της Ελεονώρας Μελέτη στο Epsilon πάντως, δείχνουν ότι κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς το 7,9 στο σύνολο δεν είναι αμελητέο για τη συγκεκριμένη ζώνη.



Σου άρεσε;

Σχολίασε