- 1 φλιτζάνι φακές βρασμένες
- ½ φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
- 2 πιπεριές φλωρίνης σε κυβάκια
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 καρότο τριμμένο
- μερικά ντοματάκια κομμένα στη μέση ή εναλλακτικά ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλάκια μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- Λίγο αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βράζουμε τις φακές σε νερό. Τοποθετούμε τις χλιαρές φακές σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το καρότο, την πιπεριά, το ρύζι και την ντομάτα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το λιωμένο σκόρδο, σύμφωνα με το neadiatrofis. Ρίχνουμε το σάλτσα πάνω στις φακές και ανακατεύουμε ελαφρά.