Υλικά
magyreuontas
- 1 κιλό μοσχαράκι χτένι
- 3-4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 8 καρότα κομμένα στα 2 ή 3
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 4-5 μέτριες ντομάτες κομμένες στα 4
- 2 φύλλα δάφνη
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. πάπρικα
- πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο (για όσους αγαπούν τα καυτερά)
- 200 ml. ελαιόλαδο
- 6 πατάτες χοντροκομμένες (περασμένες για λίγο από το τηγάνι)...Εκτέλεση
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά (εκτός από τα πατατάκια) στη γάστρα και τα ανακατεύουμε.
- Προσέχουμε το κρέας να είναι σκεπασμένο με τα λαχανικά.
- Βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς,πάνω κάτω αντιστάσεις και ψήνουμε περίπου 3 ώρες (ανάλογα πόσο μαλακό θέλουμε το κρέας).
- 40 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε στο φαγητό τις πατάτες που έχουμε προτηγανίσει.
- Αφήνουμε να ψηθούν και να μαλακώσουν.
- Το φαγάκι μας είναι έτοιμο με μια πλούσια γευστικότατη σάλτσα.