Υλικά
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτ.σούπας μαργαρίνη
1 ποτήρι νερού γάλα χλιαρό
1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη...
1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας στεγνή, χωρίς πολύ ζουμί
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτ.σούπας μαργαρίνη
1 ποτήρι νερού γάλα χλιαρό
1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη...
1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας στεγνή, χωρίς πολύ ζουμί
4 φέτες ζαμπόν
2 φλιτζάνια μοτσαρέλα ή άλλο κίτρινο τυρί
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
1. Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη: σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το αλάτι, τη ρίγανη και το θυμάρι. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και λίγο-λίγο ρίχνουμε το χλιαρό γάλα. Με ένα κουτάλι αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα. Σε αυτό το σημείο θα κολλάει λίγο.
2. Παίρνουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει πια στα χέρια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε με πλάστη σε χοντρό, μακρόστενο φύλλο (30-40 εκατοστά).
3. Αλείφουμε το φύλλο με τη σάλτσα, απλώνουμε πάνω το ζαμπόν ψιλοκομμένο, το τυρί και την πιπεριά. Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρόλο και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε 14 φέτες.
4. Με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω αραδιάζουμε τα κομμάτια σε λαδωμένο (καλύτερα αντικολλητικό) σκεύος. Ψήνουμε την πίτσα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30΄. Αν η σάλτσα μας είναι αραιή, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ώστε να ρουφήξει τα πολλά υγρά.
μερίδες 14
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Πηγή: www.argiro.gr