5 Ρίχτερ στην Κεφαλλονιά - ιδιαίτερα αισθητός και λόγω του χαμηλού εστιακού βάθους | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

5 Ρίχτερ στην Κεφαλλονιά - ιδιαίτερα αισθητός και λόγω του χαμηλού εστιακού βάθους

5 Ρίχτερ στην Κεφαλλονιά - ιδιαίτερα αισθητός και λόγω του χαμηλού εστιακού βάθουςΙσχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01:15 τα ξημερώματα με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο της Κεφαλλονιάς, 8 χιλιόμετρα νότια του Αργοστολίου ή 283 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και λόγω του χαμηλού εστιακού βάθους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σεισμός είχε βοή και διάρκεια...

Εκτός από την Κεφαλονιά, ο σεισμός έγινε αισθητός στη δυτική και νότια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε Πάτρα, Αίγιο, Άρτα, Πύργο, Ζάκυνθο, Λευκάδα, Ιθάκη, Πρέβεζα, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καλαμάτα καθώς και στις γύρω περιοχές.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για ζημιές. Δεν έχει γίνει επίσης καμιά αναφορά για ζημιές ή τραυματισμούς στα Αστυνομικά Τμήματα Ληξουρίου και Αργοστολίου.

Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Χουλιάρα, σεισμολόγο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στην ίδια περιοχή όπου την Παρασκευή είχε γίνει ένας άλλος σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών αλλά και ο μεγάλος σεισμός του Ιανουαρίου.

Ωστόσο, οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Σύμφωνα με σχόλιο του σεισμολόγου Άκη Τσελέντη, ο σεισμός ήταν επιφανειακός και γι' αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός από τους κατοίκους. 

Μάλιστα, ο κ. Τσελέντης εκτίμησε πως θα ακολουθήσουν σεισμικές δονήσεις και τις επόμενες ημέρες, αλλά μικρότερης έντασης.

Το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο και το Αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο δίνουν το σεισμό στα 5,2 Ρίχτερ.


Σου άρεσε;

Σχολίασε