Υλικά
Για Χταπόδι με Σπαγγετι
1 κιλό χταπόδι
1 κιλό σπαγγέτι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πρέζα μπαχάρι
1 πρέζα γαρίφαλο
1 ποτήρι ζεστό νερό
1 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
- Καθαρίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια. Το ξεπλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν, προσθέτουμε και το χταπόδι σε κομμάτια και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και ένα ποτήρι ζεστό νερό.
- Ρίχνουμε τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και το γαρίφαλο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνοντάς το να σιγοβράσει.
- Μόλις το χταπόδι μαλακώσει, ελέγχουμε αν υπάρχει αρκετό ζουμί στην κατσαρόλα, αλλιώς προσθέτουμε νερό και ρίχνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύοντάς τα συνεχώς για να μην κολλήσουν.