Αφράτο και μυρωδάτο ριζότο με άγριο ρύζι και μανιτάρια | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Αφράτο και μυρωδάτο ριζότο με άγριο ρύζι και μανιτάρια

Αφράτο και μυρωδάτο ριζότο με άγριο ρύζι και μανιτάρια Το ρύζι είναι το τέλειο συνοδευτικό για κάθε φαγητό και το πιλάφι αυτό είναι σίγουρα η ασφαλής επιλογή. 

Δοκιμάστε να το φτιάξετε και δεν θα χάσετε.

Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
1 κούπα άγριο ρύζι
1 κούπα φρέσκα μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
2 κούπες νερό
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι κάψτε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
2. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρετε τα για 5 λεπτά.


3. Ρίξτε το ρύζι για πάρει μία γεύση και προσθέστε το νερό.
4. Μόλις πάρει βράση, αφήστε το ρύζι σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.
5. Βγάλτε το από τη φωτιά και σκεπάστε το με μία πετσέτα και ένα καπάκι.
6. Αφήστε το να τραβήξει όλα τα υγρά και το ριζότο σας είναι έτοιμο.

Πηγή: http://www.queen.gr


Σου άρεσε;

Σχολίασε